Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Piaţa de Crăciun din Praga – una dintre cele mai frumoase din Europa!

Piaţa de Crăciun din Praga – una dintre cele mai frumoase din Europa!

Pieţe de Crăciun se amenajează mai peste tot prin Europa și deși sunt o grămadă de top-uri diferite pe tot felul de site-uri, după părerea mea cele mai frumoase sunt cele din Praga și Viena. Anul acesta am avut ocazia de a petrece 5 zile în Praga în perioada sărbătorilor de iarnă, aşa că iți voi împărtăși câteva impresii din Piaţa de Crăciun din Praga, oraș care în aceasta perioadă a anului se umple de turiști. Chiar dacă nu este cea mai mare din Europa, piaţa de Crăciun din Praga mi se pare că are ceva aparte, care te face să simți atmosfera unică a orașului medival, diferită faţă de alte orașe, precum Viena, Paris, Berlin, Dresden, etc.

Piaţa de Crăciun din Praga

1. Unde este Piaţa de Crăciun din Praga?

 

De precizat faptul că nu este doar o singură Piaţa de Crăciun ci sunt mai multe. Acestea sunt amplasate în diferite parți ale orașului. Cea mai mare și importantă este cea de la Staromestské námestí, respectiv Piaţa Veche (lângă Ceasul Astronomic). Alte locații unde sunt amplasate piețe de Crăciun în acest an sunt Piaţa Wenceslas, Piaţa Republicii (în faţa mall-ului Palladium) și Piaţa Pacii (lângă stația de metrou Náměstí Míru).

Piaţa de Crăciun din Praga

Piaţa de Crăciun din Praga

Fierar

Fierar

2. Ce mâncăm?

Pe scurt: șuncă de Praga, cârnați, tradiționalul Trdelnik (mai pe „romanește”, kürtőş), castane prăjite și, evident, bere cehească sau vin fiert. Șuncă de Praga nu am gustat deoarece mereu erau cozi infernale. Însă pot recomanda cu căldură carnații. Merită încercați deoarece sunt tradiționali și sunt mult mai buni decât cei care se găsesc la noi. Prețul standard pentru un cârnat cu pâine este de 60 CZK, adică aproximativ 10 lei. Ieftin, după părerea mea, având în vedere că cel mai probabil te vei sătura dintr-o singură porţie. Prețul unui Trdelnik este de 50 CZK (vreo 8 lei), însă nu recomand deoarece mie mi s-a părut destul de tare și fără niciun gust.

Cârnaţi tradiţionali

Cârnaţi tradiţionali

Trdelnik

Trdelnik

3. Ce cadouri cumpărăm?

 

Pe lângă mâncare, vei găsi și o groază de tarabe care vând păpuși tradiționale cehești, globuri și totul felul de ornamente de brad hand-made. Asta zic ei, deși pot să jur ca sunt făcute industrial. Vei găsi vase și alte obiecte din sticlă, unele dintre ele pictate manual. Dar și magneți și tot felul de alte suveniruri.

Suveniruri

Suveniruri

Globuri

Globuri

Dacă ți-au plăcut pozele și impresiile mele despre Piaţa de Crăciun din Praga trebuie să știi că încă mai poți să dai o fugă deoarece piața ţine până pe data de 4 ianuarie. Mai ales dacă locuiești în vestul ţării te poți urca în mașină și în câteva ore ești la Praga. Dacă nu, ar fi bine să treci pe lista Praga pentru sărbătorile de iarnă din anii următori. Asta deoarece este un loc minunat şi plin de istorie. Iar piața de Crăciun crează o atmosferă aparte, unică, diferită faţă de atmosfera din alte piețe de Crăciun din Europa.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns