Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Fascinație: Muzeul Automobilului din Torino

Fascinație: Muzeul Automobilului din Torino

În weekendul prelungit de întâi decembrie am vrut să sărbătoresc ziua națională a României în Torino, un oraș în care locuiesc 56.000 de români, care reprezintă cea mai mare minoritate din oraș. Torino este un oraș în mare parte industrial, fiind locul unde se construiesc câteva dintre mărcile italiene de tradiție, precum Fiat, Lancia, Alfa Romeo, dar și Iveco. Torino are un potențial turistic destul de limitat, însă datorită poziției sale geografice, aproape de munții Alpi, orașul Torino și zona Piemonte sunt destinații căutate pentru sporturile de iarnă. În anul 2006, Jocurile Olimpice de iarnă s-au desfășurat în Torino, unde au participat 85 de țări.

Muzeul Automobilului (Museo dell’ Automobile)

 

Cu siguranță, cel mai atractiv obiectiv turistic din Torino este Muzeul Automobilului (Museo dell’ Automobile), în care se regăsesc peste 200 de automobile produse de către 80 de companii din industria auto din toată lumea, conform site-ului oficial, museoauto.it, Ideea de a construi Muzeul Automobilului a luat naștere în anul 1932, la propunerea lui Cesare Goria Gatti, unul dintre fondatorii FIAT și Roberto Biscaretti di Ruffia, un politician italian, însă muzeul a fost fondat abia în anul 1957, devenind un paradis al pasionaților de automobile de colecție. De asemenea, Muzeul Automobilului cuprinde o bibliotecă proprie, un centru de documentare, o librărie și un auditoriu. Centrul de documentare deține documente istorice, fotografii, broșuri de vânzări, machete de automobile precum și multe alte lucruri și obiecte legate de istoria automobilului.

Colecția deținută de Muzeul Automobilului din Torino cuprinde primele automobile italiene construite, respectiv o mașină marca Berdardi din anul 1896 și un Fiat din anul 1899, un Rolls Royce Silver Ghost produs în anul 1914, un Benz Viktoria construit în anul 1893, un Ford model T produs în anul 1916, dar și alte mărci de automobile mai puțin cunoscute și demult apuse, precum Delage, Diatto, Packard, Storero, Acma, Iso Rivolta, LLoyd sau Florentia. De asemenea, printre vedetele Muzeului Automobilului din Torino se găsesc și numeroase mașini de curse sau Formula 1, precum Ferrari, un Dragster din anul 1965, Alfa Romeo, Maserati, Bugatti sau Lamborghini.

Mai jos, voi lăsa pozele să vorbească de la sine.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns