Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Zile libere 2018: Câteva idei de city break-uri

Zile libere 2018: Câteva idei de city break-uri

Zile libere 2018: anul trecut am avut parte de multe mini-vacanțe deoarece majoritatea zilelor libere legale s-au legat de weekend-uri. Nu mai puțin de 11 din cele 14 zile libere legale au picat în timpul săptamânii. Anul 2018 va fi puțin diferit. Doar 10 zile libere pică în timpul săptamânii, însă chiar dacă nu se vor mai lega așa de bine de weekenduri, cu doar câteva zile de concediu ne vom putea organiza 3-4 city break-uri. Iată mai jos care sunt zilele libere legale din anul 2018 și câteva propuneri de city break pentru fiecare mini-vacanță.

Zile libere 2018:

 

 • 1 și 2 ianuarie (luni și marți) – Anul Nou
 • 24 ianuarie (miercuri) – Unirea Principatelor Române
 • 8 și 9 aprilie (duminică și luni) – Pastele
 • 1 mai (marți) – Ziua Muncii
 • 27 și 28 mai (duminică și luni) – Rusaliile
 • 1 iunie (vineri) – Ziua Copilului
 • 15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
 • 30 noiembrie (vineri) – Sf. Andrei
 • 1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României
 • 25 și 26 decembrie (marți și miercuri) – Crăciunul

 

Zile libere 2018: Cum ne organizăm city break-urile?

 

1. City break de Paște (6-9 aprilie 2018)

 

Deoarece ziua de 24 ianuarie pică în mijlocul săptămânii (miercuri), primul city break din acest an de care putem beneficia datorită zilelor libere legale este abia de Paște. Dacă îți iei concediu în data de 6 aprilie, vei avea 4 zile libere, timp suficient pentru a-ți origaniza un city break. Propunerea mea pentru un city break în perioada 6-9 aprilie este Varșovia. Orarul de zbor este foarte bun, cu plecare dimineața devreme în data de 6 aprilie și retur seara târziu în data de 9 aprilie. Zborurile sunt operate de LOT Polish Airlines, iar biletele costă doar 471.70 RON.

Sursa: airtickets.com 

2. City break de 1 Mai (28 aprilie – 1 mai)

 

Al doilea city break al anului poate fi de 1 Mai. Cu doar o zi de concediu în data de 30 aprilie poți beneficia de o mini-vacanță de 4 zile. Această perioadă este foarte bună pentru un city break în Atena, deoarece vremea este perfectă și încă nu este prea mare aglomerație. Poți zbura la Atena cu Aegean Airlines, cu plecare în data de 28 aprilie dimineața și retur în data de 1 mai seara. Către Atena zboară și companiile low cost Wizz Air și Ryanair, dar în acest moment prețurile biletelor sunt aproape similare, însă orarul de zbor nu este așa de bun.

Sursa: Aegean Airlines

3. City break de Rusalii – Ziua Copilului

 

Prima zi de Rusalii este ziua de luni, 28 mai 2018, iar Ziua Copilului, 1 iunie, pică vineri. Așadar, cu doar 3 zile de concediu (29-31 mai), poți avea o vacanță de până la 9 zile, în perioada 26 mai (sâmbătă) – 3 iunie (duminică). În această perioadă este plin de zboruri ieftine, însă eu unul aș merge câteva zile în Sicilia. Poți alege să zbori pe ruta București-Palermo-București în perioada 29 mai – 2 iunie cu doar 81.58 EUR cu Ryanair.

Sursa: Ryanair

4. City break de Sf. Andrei – 1 decembrie

 

O altă posibilitate de a pleca într-un city break va fi la final de noiembrie. Sfântul Andrei (30 noiembrie) cade într-o zi de vineri, iar următoarea zi (sâmbătă) este Ziua Națională a României. Probabil majoritatea companiilor vor da liber în data de 4 decembrie în compensatie, sau dacă nu, îți poți lua liber ziua în ziua de luni pentru a avea o mini-vacanță de 4 zile. Poate că este încă devreme să ne gândim ce city break să alegem pentru această perioadă, dar dacă vrei, iți poți planifica de pe acum plecările deoarece zborurile sunt destul de ieftine. Câteva propuneri pentru un city break în această perioadă unde vremea este încă bună sunt: Tenerife, Barcelona, Valencia, Napoli sau Lisabona.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

6 Comments

 1. Multumesc pentru informații!

 2. Tare articolul, multumesc pentru informatie. 🙂

 3. super

 4. Frumoase imagini 🙂 imi place! 🙂

 5. Buene aceste informatii. Astept si alte propuneri.

 6. Mulțumesc 🙂

Lasă un răspuns