Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Zile libere 2017: mai multe zile libere pentru călătorii!

Zile libere 2017: mai multe zile libere pentru călătorii!

Zile libere 2017: anul acesta vine cu mai multe zile libere față de anul 2016! Teoretic sunt două zile în plus, însă în 2017 zilele libere pică mult mai bine decât anul trecut. Dacă în 2016 am avut 12 zile libere (sărbători publice sau religioase), dintre care doar 6 zile au picat în timpul săptămânii, în anul 2017 Codul Muncii prevede 14 zile libere, dintre care 11 zile vor pica în timpul săptămânii! Este o veste foarte bună, mai ales pentru noi cei care călătorim, deoarece ne putem organiza mai multe city break-uri sau vacanțe în anul 2017. Iată mai jos care sunt zilele libere din anul 2017 și în ce zile pică acestea:

Zile libere 2017

 

  • 1 și 2 ianuarie (Anul Nou) –  duminică și luni
  • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) – marți
  • 16 și 17 aprilie (în acest an atât Paștele Catolic cât și Paștele Ortodox pică în aceeași zi) – duminică și luni
  • 1 mai (Ziua Internaţională a Muncii) – luni
  • 1 iunie (Ziua copilului) – luni
  • 4 și 5 iunie (Rusaliile) – duminică și luni
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți
  • 30 noiembrie ( Sf. Andrei) – joi
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – vineri
  • 25 și 26 decembrie (Crăciunul) – luni și marți

 

Zile libere 2017: așadar, vom avea destule posibilități pentru a merge în câteva city break-uri în acest an. Dacă te interesează city break-urile (și sigur te interesează, pentru că altfel nu ai fi intrat pe acest site), poate te inspiră câteva din ideile de mai jos. Am găsit câteva zboruri interesante, la prețuri care să nu depașească 100-120 de euro/persoană, cu plecare din București.

Zile libere 2017: cum ne organizăm city break-urile?

 

Atena, 21-24 ianuarie 2017

 

Cu doar o zi liberă (23 ianuarie), îți poți organiza un city break de 4 zile în Atena. Conform accuweather.com, în perioada 21-24 ianuarie vor fi 15 grade în capitala Greciei. În acest moment, biletele de avion pe ruta București-Atena cu Ryanair, dus-întors, costă doar 48.98 de euro (220 de lei). Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial Ryanair.

Zboruri București-Atena-București

Zboruri București-Atena-București

Malta, 13-18 aprilie 2017

 

De Paște, poți opta pentru un city break ieftin în Malta. În această perioadă, temperatura maximă va fi în jur de 20 de grade. Zborul de dus este în data de joi, 13 aprilie (ora 20:30 – deci nu trebuie să îți iei zi liberă), iar intoarcerea este în data de marți 18 aprilie, la ora 22:35. Așadar, cu doar două zile de concediu (vineri și marți), poți petrece o mini vacanță de 5 zile în Malta. Prețul biletelor fără bagaj de cală este de 382 de lei sau 218 lei cu Wizz Discount Club. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial Wizz Air.

Zboruri București-Malta-București

Zboruri București-Malta-București

Sardinia, 30 aprilie – 3 mai 2017

 

Cu doar două zile de concediu (2 și 3 mai), poți opta pentru un scurt city break în Sardinia. În această perioadă vremea este foarte bună și deja se poate face plajă în Sardinia, deoarece temperatura va fi între 22 și 25 de grade. Prețul biletelor fără bagaj de cală este de 552 de lei sau 288 de lei cu Wizz Discount Club. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial Wizz Air.

Zboruri București-Sardinia-București

Zboruri București-Sardinia-București

Bordeaux, 3-7 iunie 2017

 

Fiind vară, pentru mini vacanța de la începutul lunii iunie variantele sunt multe, însă destinația pe care aș alege-o eu este Bordeaux. Blueair a introdus din această vară zboruri directe pe ruta București-Bordeaux, iar prețurile sunt foarte bune. Astfel, în perioada 3-7 iunie poți merge într-un city break la Bordeaux cu doar 353.98 de lei, preț care include doar un bagaj de mână. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial Blueair.

Zboruri București-Bordeaux-București

Zboruri București-Bordeaux-București

Florența, 12-15 august 2017

 

Una dintre cele mai frumoase destinații pe care o poți vizita la un preț foarte bun este Florența. În perioada 12-15 august, un bilet dus-întors pe ruta București-Florența cu Blueair costă doar 473.98 RON. Prețul este unul foarte bun, ținând cont de faptul că zborurile sunt în plin sezon, dar și într-o zi de sărbătoare națională, când în mod normal prețurile sunt mai mari decât într-o zi obișnuită. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial Blueair.

Zboruri București-Florența-București

Zboruri București-Florența-București

Napoli, Vezuviu, Pompeii, 30 noiembrie – 3 decembrie

 

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie poți alege un city break în Napoli. Una din zile poți să o petreci vizitând vulcanul Vezuviu și orașul Pompeii, ambele fiind la distanțe foarte mici de Napoli. Nu au fost afișate încă prețurile biletelor de avion pentru luna decembrie, însă un bilet dus-întors, cumpărat din timp, nu va depăsi suma de 300 de lei pentru o călătorie dus-întors cu Blueair sau Wizz Air.

Spor la călătorit în anul 2017!

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns