Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Zile libere 2016: când avem mini-vacanţe?

Zile libere 2016: când avem mini-vacanţe?

Zile libere 2016: suntem la început de an și este momentul potrivit pentru a ne uita pe calendar și a vedea care sunt zilele libere din 2016. Pentru ca apoi să ne stabilim vacanţele sau city break-urile. Eu fac acest lucru la fiecare început de an. Astfel știu mereu pentru ce perioade să caut bilete de avion ieftine. În anul 2016, vom avea 12 zile libere (sărbători publice sau religioase). Însă doar 6 dintre acestea pică în timpul săptămânii, celelalte fiind în zile de weekend.

Din păcate, în acest an ziua de 1 mai și Pastele pică în aceeași zi. Asta este e cam nasol din punct de vedere al city break-urilor. Dacă anul trecut am putut pleca într-o mini vacanţă și de Paste și de 1 mai, anul acesta va fi diferit. Însă, celelalte zile libere pică foarte bine și vom avea destule oportunități de a merge într-o vacanţă. Voi enumera mai jos doar sărbătorile legale, publice sau religioase, care pică în timpul săptămânii. 

Zile libere 2016:

 

  • 2 mai (luni). Prima oportunitate de a pleca într-un city break fără să ne luăm vreo zi de concediu apare abia de Paste, când vom avea liber ziua de 2 mai. Din fericire aceasta pică luni. Putem profita de câteva zile de vacanţă cautând zboruri cu plecare vineri seara (29 aprilie) și cu sosire în data de luni, 2 mai.
  • 20 iunie (luni). A doua zi de Rusalii.
  • 15 august (luni). Adormirea Maicii Domnului. Din fericire, şi a treia zi liberă din anul 2016 pică tot într-o zi de luni, ceea ce este perfect pentru un city break sau pentru o vacanţă.
  • 30 noiembrie (miercuri). Sfântul Andrei.
  • 1 decembrie (joi). Ziua Națională a României. Astfel, cu doar o zi de concediu luată pentru ziua de vineri, 2 decembrie 2016, poți opta pentru o vacanţă de 5 zile.
  • 26 decembrie (luni). A doua zi de Crăciun.

Ce city break-uri alegem?

 

Zile libere 2016: Astfel, în anul 2016 vom avea destule oportunități de a pleca în mini vacanţe. Dacă ar fi să îți fac câteva propuneri de city break-uri, pentru primele 3 sărbători legale din 2016 ți-as propune să vizitezi destinații precum ţările nordice. Poți zbura ieftin din România către Oslo sau Malmo. Iar de aici, poți ajunge rapid şi ieftin și în Copenhaga. Vara este perioada perfectă în care poți vizita ţările nordice. În această perioadă chiar și apa mării este destul de caldă.

Iar pentru city break-urile din toamnă-iarnă cred că cel mai bine ar fi să alegem destinații din Spania sau Italia. Asta deoarece vremea este încă foarte bună în acea perioadă. Poţi alege una dintre variantele cu zboruri low cost precum Malaga, Valencia, Alicante – din Spania, și Bari, Napoli sau Catalnia – din Italia. Dacă vrei o destinație mai îndepărtată, varianta pe care pe care ţi-o recomand este Dubai. Aici poți zbura low cost cu Wizz Air din Cluj și București. Dacă vei caută bilete din timp, le poți găsi la 150-200 de euro pentru o călătorie dus-întors.

Spor la căutat bilete de avion!

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Sursa foto: www.timeanddate.com

One Comment

  1. pacat ca pica Pastele si 1 mai in aceeasi zi anul asta 🙁

Lasă un răspuns