Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Wizz Air Ucraina se va închide din aprilie 2015

Wizz Air Ucraina se va închide din aprilie 2015

Wizz Air Ucraina, o divizie a companiei aeriene low cost Wizz Air, va înceta operarea zborurilor începând cu data de 20 aprilie 2015. Informaţiile sunt din comunicatul oficial al companiei, care poate fi găsit aici. Wizz Air Ucraina nu va mai opera niciuna din cele 10 rute internaționale pe care le operează în prezent. Cele 10 rute erau din Kiev către Moscova (Aeroportul International Vnukovo), Barcelona (Girona), Milano (Bergamo), Veneția (Treviso), Valencia și Kutaisi (Georgia), precum și din Lvov către Milano (Bergamo), Veneția (Treviso) și Napoli.

Pentru a acoperi golul lăsat de închiderea acestor rute, Wizz Air Ungaria va introduce 8 rute noi, odată ce va fi deschisă o nouă bază la Kiev în data de 4 iunie 2015. Noile rute care vor fi operate de către compania Wizz Air sunt din Kiev către Hamburg, Dortmund, Koln, München, Larnaca, Katovice, Londra (Luton) și Budapesta.

Wizz Air Ucraina se va închide din aprilie 2015

 

Decizia de a închide divizia Wizz Air Ucraina a fost luată ca urmare a instabilității economice din estul Ucrainiei. Dar o altă cauză este devalorizării monedei locale, respectiv Hryvna ucraineană. Hryvna s-a depreciat foarte mult în ultima perioadă. Zborurile Wizz Air Ucraina erau operate cu două aeronave de tipul Airbus A320. Acestea erau închiriate de la Wizz Air Ungaria. Una dintre aeronave va fi folosită pentru baza Wizz Air care va fi inaugurată la Kiev. În timp ce a doua aeronavă va fi redirecționată către baza de la Kosice, Slovacia. De aici vor fi operate rute noi către Milano (Bergamo) și Sheffield (Doncaster), începând cu luna iunie 2015.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low cost din Europa Centrala și de Est. Compania are o flotă de 64 de aeronave, toate de tipul Airbus A320. Dintre acestea, 9 sunt închiriate către alte companii. Media de vârstă a aeronavelor este de 3.8 ani, conform informațiilor publicate de site-ul www.planespotters.net.

* Sursa foto: www.anna.aero

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns