Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Wizz Air – 15 milioane de pasageri în 12 luni

Wizz Air – 15 milioane de pasageri în 12 luni

Operatorul low cost Wizz Air a anunțat că în perioada septembrie 2013-august 2014 a transportat un număr de 15 milioane de pasageri, în creştere cu 17 la sută, conform aeronews.ro. De asemenea, în această perioadă Wizz Air a înregistrat un nivel mediu de încărcare de 86 la sută.

„Cei 15 milioane de pasageri transportaţi pe parcursul a 12 luni confirmă cererea foarte mare pentru oportunităţile de călătorie oferite de tarifele noastre scăzute, disponibile din 35 de ţări în care operăm, John Stepheson, Executive Vicepresident Wizz Air. De asemenea, acesta a declarat că „reţeaua WIZZ aflată în plină expansiune şi frecvenţele crescute pe rutele existente vor atrage cu siguranţă mai mulţi pasageri fie că vor fi călători în scopuri turistice sau de business”.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est

 

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est. Compania deţine o flotă de 53 de aeronave de tipul Airbus A320. Conform planespotters.net, aeronavele au o medie de vârstă de doar 4.4 ani. Iar conform conducerii companiei, până la finalul anului 2014 flota va creşte cu încă un avion.  În acest moment Wizz Air operează 341 de curse oferind călătorii spre 102 destinații. Wizz Air estimează că în anul calendaristic 2014 va transporta aproximativ 3.8 milioane de pasageri în România. Acest lucru înseamnă o creştere de 20 de procente faţă de anul 2013. Wizz Air este prezent pe piaţa din România de 7 ani, iar în această perioadă a transportat peste 16 milioane de pasageri, la un grad mediu de ocupare de 86 la sută.

Sursa foto: Wizz Air

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns