Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Util: Cum ajungi de la aeroportul din Charleroi în Bruxelles?

Util: Cum ajungi de la aeroportul din Charleroi în Bruxelles?

Ținând cont de zborurile la prețuri foarte mici oferite de companiile aeriene low cost către Charleroi, odată ajuns pe aeroport trebuie să știi ce variante ai pentru a ajunge cât mai repede în centrul Bruxelles-ului. Aeroportul din Charleroi este situat la o distanță de aproximativ 55 de km față de Gara Midi din Bruxelles (Gara de Sud), iar pentru a ajunge aici există mai multe variante.

Cum ajungi de la aeroportul din Charleroi în Bruxelles?

 

1. Shuttle bus direct de la ieșirea din terminal.

 

Acestea sunt operate de către compania Flibco, iar biletele se pot cumpăra atât la fața locului cât și online. Biletele luate online sunt mai ieftine, costă în mod normal 14 € în loc de 17 € pe segment. Însă uneori pot avea prețuri începând de la 5 €. Shuttle bus-urile pleacă o dată la 30 de minute și fac aproximativ 40 de minute până în Bruxelles. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial al aeroportului.

Flibco

2. Cu autobuzul până la Gara din Charleroi, apoi cu trenul până în Bruxelles.

 

Această variantă nu o iau în considerare decât în timpul weekend-urilor, când prețurile biletelor de tren din Belgia sunt reduse cu 50%. Autobuzul de la aeroport până la gara din Charleroi costă 5 €, iar biletul de tren până la Bruxelles Midi costă 5.2 €. Astfel, poți ajunge în Bruxelles cu doar 10.2 €, în loc de 17 € dacă ți-ai cumpăra biletul de shuttle bus la fața locului, însă durata călătoriei este mai mare, de aproximativ o oră și jumătate.

3. Cu taxiul.

 

Trec și această variantă, deși este puțin absurdă. Asta având în vedere prețul unei călătorii cu taxiul, care poate ajunge ușor la 120 de euro. Dacă plănuiești să iei taxiul de la Aeroportul din Charleroi către Bruxelles, mai bine ai adăuga această sumă la prețul biletelor de avion și ai ateriza direct pe Aeroportul Zaventem din Bruxelles cu o companie de linie.

Companiile aeriene care zboară din România spre Charleroi sunt Wizz Air (zboruri din București, Timișoara și Cluj) și Ryanair (zboruri din București). Pe aeroportul din Bruxelles – Zaventem aterizează Blue Air (din București și din Bacău) și TAROM (din București).

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

2 Comments

  1. si soferii mananca bomboane gumate :))

  2. Biletul de autobus pentru transfer aeroport-gara este 6 eu, cost total cu tren inclus 15.50 eu/persoana (pret week-end). Biletele se pot cumpara si de la aparatele de bilete amplasate langa statie. La sfarsit de saptamana autobusul circula din ora in ora.

Lasă un răspuns