Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Unim România: am zburat de 5 ori în 4 zile cu Blue Air

Unim România: am zburat de 5 ori în 4 zile cu Blue Air

În perioada 22-25 iulie, blogul de travel Fabrica de Călătorii a luat parte la proiectul Unim România, al cărui obiectiv a fost testarea viabilității rutelor interne și vizitarea noilor destinații oferite de principalul partener al evenimentului, Blue Air.

Am călătorit împreună cu un grup de pasionați de aviație și călătorii pe 5 dintre rutele interne operate de compania Blue Air și am vizitat destinațiile care tocmai au devenit mai accesibilite în acest sezon de vară, inclusiv litoralul românesc, spre care turiștii din Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Iași pot ajunge din acest an cu avionul, în siguranță și confort, dar și într-un timp foarte scurt, de cel mult o oră, evitând calvarul unei călătorii lungi și obositoare cu mașina, autocarul sau trenul.

Rutele interne au potențial și se vor dezvolta în continuare

 

Cea mai importantă conluzie a evenimentului #UnimRomânia, pe care ne bucurăm să o evidențiem, este viabilitatea transportului aerian intern, subiect mult discutat în ultimul timp și a cărui dezvoltare a reînceput la finalul anului 2015, după o lungă perioadă în care singurele zboruri interne au fost operate de TAROM (cu prețuri accesibile în special celor care călătoresc în interes de afaceri), când Blue Air a reluat operarea zborurilor interne prin deschiderea rutei București Otopeni – Iași.

Între timp, Blue Air a anunțat rută după rută, iar în prezent operează pe o sumedenie de curse interne. Din București se poate călători spre Oradea, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. De asemenea, există o rută triunghiulară zilnică între Cluj, Timișoara și Iași, iar litoralul românesc și Delta Dunării, destinații aflate în apropierea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, au devenit mai accesibile celor care locuiesc în apropierea aeroporturilor din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Oradea.

Unim România

Unim România

Zua 1: Proiectul Unim România începe cu zborurile București – Cluj-Napoca – Constanța

 

În prima zi a Unim România am călătorit cu zborul de dimineață București – Cluj, 0B3001, și după numai 32 de minute de la decolare am ajuns la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca. Acesta fiind al doilea cel mai important aeroport din România ca număr de pasageri. Dezvoltarea acestui aeroport este în strânsă legătură cu evoluția impresionată a orașului Cluj din ultimii ani, iar Blue Air a deschis la finalul anului trecut o bază operațională aici, operând în acest sezon de vară nu mai puțin de 11 destinații regulate, dar și multe alte zboruri charter, în parteneriat cu agențiile de turism.

Unim România

După o scurtă oprire în centrul orașului de pe malurile Someșului Mic, în care am remarcat cu bucurie extinderea zonei pietonale din Piața Unirii, am plecat înapoi către aeroport pentru zborul Cluj-Napoca – Constanța. Spre litoral am zburat cu o aeronavă Boeing 737-500, YR-AMA, care a fost recent alocată bazei de la Mihail Kogălniceanu. Am fost primiți cu multă căldură de doamna comandant Claudia Conderman și de echipajul său, iar după un zbor liniștit de numai 45 de minute am aterizat la Constanța. Am remarcat succesul de care se bucură această rută. Toate cele 120 de locuri fiind ocupate, iar mulți dintre pasageri ne-au spus că așteaptă de foarte mult timp aceste zboruri către litoral.

Un detaliu foarte important, dacă aveți în plan să călătoriți către Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”, este că acest aeroport este situat la o distanță destul de mare de Constanța. Motiv pentru care transferul nu este foarte simplu de realizat. Dacă nu aveți transferul asigurat, există trei variante – transportul local cu microbuzul către gara din Constanța, pe care îl puteți aștepta pe drumul european care trece pe lângă aeroport, taxiul, care vă va costa cel puțin 100 de lei până în Constanța sau Mamaia, sau rezervarea unui transfer prin Direct Aeroport.

Grupul Unim România a călătorit cu Direct Aeroport către hotelul la care am fost cazați în Mamaia. Această companie operează microbuze moderne, cu aer condiționat și WiFi, oferind servicii de transfer către orice destinație de pe litoral, dar și către Delta Dunării. Pentru noi, transferul către Mamaia a durat aproximativ 35 de minute. Cazarea grupului #UnimRomânia pe litoral a fost asigurată de agenția de turism Paradis Vacanțe de Vis.

Unim România

Ziua 2: Constanța – Timișoara

 

A doua zi de #UnimRomânia am început-o la plajă, după care ne-am grăbit către microbuzul care ne aștepta pentru transferul la aeroport. Zborul 0B473 către Timișoara a fost operat cu aceași aeronavă, YR-AMA, și a durat ceva mai puțin de o oră, ceea ce este excelent dacă ne gândim că singurul tren direct de la Constanța la Timișoara parcurge aceeași distanță în peste 12 ore.

Ajunși în Banat, ne-am cazat la Hotel Check Inn Timișoara, în zona campusului universitar și la mică distanță de centrul orașului.

Unim România

Unim România

Ziua 3: Timișoara – Iași

 

Distanța dintre Timișoara și Iași se parcurge cu mare dificultate atât rutier, cât și feroviar. Motiv pentru care există o cerere destul de mare pentru singurul zbor direct dintre cele două orașe, operat de Blue Air. În unele zile ale săptămânii acest zbor are o scurtă oprire la Cluj, fără debarcarea pasagerilor. Noi am zburat cu o altă aeronavă Boeing 737-500 din flota Blue Air, YR-AMC. Aceasta are o capacitate de 120 de locuri. Însă sunt și cazuri în care această rută este operată de aeronave 737-800, care pot transporta până la 189 de pasageri.

De la Timișoara până la Iași am făcut numai 52 de minute. Iașiul este o destinație excelentă pentru un city-break, iar dacă veți vizita acest oraș cu siguranță nu vă va părea rău de alegerea făcută. Noi ne-am cazat la Unirea Hotel & Spa, partener al evenimentului Unim România, un hotel cu servicii excelente, aflat chiar în centrul Iașiului (Piața Unirii).

Dacă vizitați orașul, nu ratați panorama de la restaurantul aflat la etajul 13 al acestui hotel. În această perioadă, Iașiul a găzduit două evenimente de amploare, festivalul „RomânIA Autentică”, chiar în ziua când românii de pretutindeni celebrează Ziua Iei româneşti, și festivalul AFTERHILLS, aflat la prima ediție.

Ziua 4: Iași – București

 

Proiectul Unim România s-a încheiat cu zborul 0B6202, operat tot cu aeronava care ne-a transportat de la Timișoara la Iași, YR-AMC. Din cele 5 zboruri interne cu Blue Air, unul singur a avut o mică întârziere (Cluj – Constanța, 30 minute, din cauza sosirii cu întârziere a aeronavei de la un alt zbor).

Pe toate segmentele serviciile la bord au fost gratuite și au constat într-un sendviș și o băutură la alegere. Pe zborurile interne operate de Blue Air, check-in-ul la aeroport și bagajul de cală sunt gratuite.

Unim România

Sperăm că Proiectul Unim România reprezintă o sursă de inspirație pentru vizitarea acestor destinații minunate, dar și pentru alegerea călătoriei cu avionul, pe care o recomandăm cu toată convingerea.

#UnimRomânia a fost posibil datorită Blue Air, principalul susținător al proiectului. Dar și a partenerilor Paradis Vacanțe de Vis, Hotel Check Inn Timișoara, Hotel Unirea Iași și Direct Aeroport.

La proiect au participat fly-ra.com, airlinestravel.ro, t2t.ro și fabrica-de-calatorii.ro.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

4 Comments

  1. Felicitari pt aceasta experienta!!

  2. Grozav! Pe 10 august 2017, eram în aeroportul Cluj-Napoca. Un avion al acestei companii avea o întârziere anunțată (decolare) de aproape 4 ore. Ora programata a decolării spre București era 19.00 însă era anunțată întârziere și cred că urma să decoleze la ora 22.40. O persoană disperată cu bilet cumpărat la acel zbor pentru că era urgent să ajungă în București s-a împrumutat și a cumpărat bilet la altă companie aeriana. Bani pierduți, nervi, supărare. .. Cine plătește?

  3. Felicitari!!!!!

  4. Am zburat cu Blue Air mai mult extern, dar si pe ruta Bucuresti- Iasi.Managerii Companiei au înțeles că sunt necesare aceste zboruri atît pe destinații externe cît si interne .Blue Air contribuie la dezvoltarea umor orase si aeroporturi,suplinind astfel lipsa autostrăzilor moderne
    Initiativa dvs.nu face decît să reflecte acest efort si manageriatul excelent al Blue Air.Si o propunere: ar fi bine ca BA sa mentină preturi ponderate pe cursele interne in toate sezoanele si sa nu scumpeasca biletele pe masura ce se apropie data zborului,ca astfel imită TAROMUL si te costă un bilet intern mai scum decît ai pleca la Londra sau Paris.

Lasă un răspuns