Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Unde am călătorit în 2017: anul insulelor!

Unde am călătorit în 2017: anul insulelor!

La începutul anului 2017 am scris acest articol în care mi-am stabilit, în mare, unde urma să călătoresc în anul care tocmai începuse. Pe scurt, aveam în plan o vacanță de vreo 2 săptămâni în Madeira, una puțin mai scurtă, de vreo săptămână în Tenerife sau în Insulele Azore, un city break în Sardinia plus alte căteva ieșiri. Acum, la final de an, trag linie si rememorez toate locurile în care am călătorit în anul 2017. Câte locuri am reușit să văd din ce mi-am propus? Pe toate! Defapt, chiar mai multe.

Unde am călătorit în 2017

 

În cifre:

 • 35 de zile de vacanță petrecute peste hotare
 • 14 zboruri
 • 39 de ore si 40 de minute sau 1.7 zile în avion
 • 24.275 km de zburați (sau 15.084 mile)
 • 6 companii aeriene

*calculele au fost obținute folosind flightradar24.com

 

1. Sardinia în martie

 

Prima călătorie din acest an pentru mine a fost în Sardinia la finalul lunii martie. Daca iubești plajele (iar eu le iubesc), Sardinia este o alegere perfectă datorită plajelor sale fermecătoare. Coasta de Smarald este the place to be. Câteva dintre cele mai frumoase plaje din Sardinia cu nisip alb și apă turcoaz sunt Spiaggia del Principe, Liscia Ruja, Spiaggia Rena Bianca și Spiaggia della Pelosa.

2.  Sardinia în iunie

 

A doua călătorie din acest a fost… tot în Sardinia! Da, mi-a plăcut atât de mult încât am vrut să văd cum este în Sardinia și vara. Și a meritat, deoarece vremea a fost superbă, apa mării a fost foarte caldă și în plus, am reușit să văd locurile care mi-au scăpat prima dată. În total am stat 10 zile în Sardinia în acest an.

3. Bergamo

 

Am călătorit aproape în toată Italia de-a lungul timpului și pot să spun cu certitudine că Bergamo este unul dintre orașele mele preferate. Clădirile istorice și străduțele medievale crează o atmosferă unică, care m-a făcut să revin aici de fiecare dată cu plăcere. În opinia mea, Bergamo este o foarte bună destinație de weekend, deoarece ai ce să faci, ce să vezi și ce să mănânci, iar prețurile sunt destul de mici, inclusiv la zboruri și la cazare.

4.  Budapesta, bud:runway run 5.0

 

Echipa Fabrica de călătorii a participat la bud:runway run 5.0, un eveniment sportiv caritabil care s-a ținut pe pista Terminalului 1 al aeroportului din Budapesta. Persoane publice, membri ai comunității aviatice, bloggeri de turism și reprezentanți media s-au înscris la acest eveniment și au alergat în cursele de 5 km și 10 km. Mai multe despre participarea noastră la acest eveniment am scris aici.

5. Barcelona

 

Nu stiu cum ești tu, dar mie îmi place Spania! La început de toamnă am fost într-un city break în Barcelona, un oraș minunat pe care l-am vizitat de vreo 7-8 ori până acum. Și încă nu m-am plictisit. Îmi place foarte mult zona Barceloneta, atât pentru plajă cât și pentru multitudinea de cafenele și restaurante, care sunt printre cele mai bune din oraș.

6. Madeira

 

Și în sfârșit a venit vacanța cea mare! 10 zile în Madeira nu mi-au fost de ajuns pentru a mă sătura de frumoasa insulă portugheză din Atlantic și abia aștept să revin aici, în viitor. Madeira era de mult pe lista mea și mă bucur foarte mult ca am reușit să o descopăr în acest an. Drumul până acolo durează o veșnicie, însă Madeira este absolut senzatională. Cadrul natural unic și locurile neschimbate de sute de ani crează atmosferă specială, pe care nu am mai întâlnit-o nicăieri. Voi scrie mai pe larg despre Madeira în următoarea perioadă.

7. Lisabona

 

La întoarcerea din Madeira, în drum spre casă am făcut o escală de 3 zile la Lisabona. Demult vroiam să văd acest oraș, mai ales deoarece toți prietenii mei și colegii mei spun că Lisabona este un oraș fascinant și că s-ar muta acolo dacă ar putea. Însă, nu pot să spun că am simțit acea stare de frenezie de care toată lumea vorbeste. Lisabona mi s-a părut un oraș foarte overrated, însă este ok dacă nu ai așteptări prea mari.

8. Sintra

 

Dacă tot am ajuns în Lisabona, am hotărât ca una dintre cele 3 zile să o petrec vizitând Sintra. La Sintra se poate ajunge foarte ușor cu trenul din Lisabona de  la gara Rossio. Călătoria durează doar vreo 40 de minute, iar prețul este de doar 4 euro. Odată ajuns în Sintra, poți să o iei la pas până la Castelo dos Mouros și Palacio da Pena, sau poți alege varianta de a lua tuk tuk-ul până la palate, variantă pe care am ales-o și eu. Prețul este de 5 euro de persoană, însă dacă ești singur sau cu încă cineva, de obicei șoferul mai așteaptă până găsește încă 1-2 persoane. Sintra este plină de palate, deoarece pe lângă familia regală, care a avut reședința de vară aici pentru o perioadă foarte mare de timp, mulți oameni influenți ai acelor vremuri și-au construit la rândul lor palate, pentru a fi aproape de familia regală.

9. Bruxelles

 

În drum spre Tenerife am avut o escală de jumătate de zi în Bruxelles. Aeroportul fiind aproape de oraș, am făcut o scurtă plimbare până în centru. Mi-am petrecut cele câteva ore plimbându-mă prin centru, prin zona Grand Place. Unul dintre lucrurile care îmi plac cel mai mult la Bruxelles este street food-ul. Găsești la tot pasul lucruri pe care le poți mânca pe stradă, cum ar fi celebrele vafe belgiene, cartofi prăjiti cu tot felul de sosuri, ciocolată belgiană sau multe altele. Găsești aici un articol mai vechi despre ce poți mânca pe stradă în Bruxelles.

10. Tenerife

 

Ziua de 1 decembrie nu m-a mai prins pe acasă de vreo 5-6 ani. Anul ăsta, destinația aleasă pentru mini vacanța de 1 decembrie a fost Tenerife. Am revenit pentru a doua oară în Tenerife și pentru a treia oară în Insulele Canare. Din punctul meu de vedere, Canarele sunt o destinație de top în această perioadă, deoarece aici este cea mai bună vreme din Europa în luna decembrie. Într-una din zile au fost chiar 32 de grade, iar apa mării are în jur de 22-23 de grade la început de decembrie.

 

Tu unde ai călătorit în anul 2017?

 

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

4 Comments

 1. Ianuarie: Cuba (Havana, Varadero, Santiago de Cuba, Pinar del Rio, Cienfuegos, Trinidad) – 14 zile
  Februarie: Budapesta, 3 zile
  Martie: Paris, Londra, 5 zile
  Mai: Munchen, 4 zile
  Berlin, 2 zile
  Iunie: USA (New York, Washington), 9 zile
  Tel Aviv, 4 zile
  Iulie: Berlin, 3 zile
  Septembrie: Marsilia, Nisa, Cannes, 6 zile
  Octombrie: Madrid, 4 zile
  Noiembrie: Londra, 3 zile
  Berlin, 3 zile
  Decembrie: Dusseldorf, 3 zile
  Beirut, 3 zike
  Rusia (Irkutsk, Moscova), 5 zile
  … si urmeaza Tel Aviv, 5 zile

 2. felicitari!! eu am fost in emirate in februarie, in danemarca in mai, in spania si italia in septembrie si in decembrie am fost in belgrad. plus de vreo 2 ori in bulgaria asta vara la mare, daca se pune…

Lasă un răspuns