Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Unde am călătorit în 2015? 10 ţări şi 18 zboruri

Unde am călătorit în 2015? 10 ţări şi 18 zboruri

Este foarte important ca la fiecare început de an să ne facem un plan sau o listă de obiective pentru anul următor. Şi să încercăm, pe cât posibil, să ne ținem de lucrurile pe care ni le propunem. Contează foarte mult să iți faci o listă cu obiective, atât personale cât și legate de carieră, însă noi, călatorii, ne facem o listă în plus: lista cu călătorii. Facem acest lucru deoarece numai gândul că în curând vom călători ne va face să ne crească moralul, să fim mai optimiști şi să muncim mai mult.

Unde am călătorit în 2015?

 

În luna ianuarie 2015 scriam acest articol și deja știam ce călătorii îmi doresc în anul care va urma. Aşa că mi-am setat niște obiective de călătorie pe care le-am respectat integral. Ba chiar le-am și depășit. Astfel, palmaresul meu de călător în anul 2015 a fost următorul:

Unde am călătorit în afara ţării

 

 • în luna ianuarie: city break în Bruxelles.
 • în luna februarie: city break în Roma.
 • în luna aprilie: vacanţă de o săptămâna în Dubai şi Abu Dhabi.
 • în luna mai: vacanţă de 5 zile în Malta. Combinată cu ziua de 1 iunie care a fost zi liberă (fiind a doua zi de Rusalii).
 • în luna octombrie am avut un concediu de 2 săptămâni. Şi am hotărât să îl împart astfel: 4 zile în Spania (Valencia, Castellon, Alicante, Calp, Benidorm), 6 zile în Tenerife, 1 zi în Linz (zbor Tenerife – Linz cu Ryanair), 2 zile Bratislava și o zi în Budapesta.
 • în luna noiembrie: city break de 3 zile la Milano și la lacul Como. Plus un city break de 4 zile la Madrid, combinat cu zilele de 30 noiembrie-1 decembrie, care au fost libere.
 • în luna decembrie: 5 zile petrecute la Praga.

Astfel, în 2015 am vizitat 10 ţări: Belgia, Italia, Emiratele Arabe Unite, Malta, Spania, Tenerife – o consider separată de Spania, Austria, Slovacia, Ungaria și Cehia. Am căutat, pe cât posibil, destinații în care nu am mai fost. Şi astfel în 2015 am ajuns în 4 ţări în care nu mai fusesem, respectiv Emiratele Arabe Unite, Malta, Slovacia și Cehia.

Unde am călătorit în România

 

 • la începutul verii, fiind inspirat de articolele minunate scrise de colega mea Ioana, pe blogul ei www.calatoriileioanei.ro, am vizitat o parte din obiectivele turistice din judeţul Buzău. Respectiv Vulcanii Noroioși, Platoul Meledic şi Muntele de sare de la Lopătari, despre care am scris şi pe blog.
 • în luna august: am vizitat o parte din bisericile evanghelice fortificate din Transilvania. Cel mai mult mi-au plăcut cele din Feldioara, Rotbav, Măieruş şi Saschiz.
 • tot în luna august am vizitat şi Cetatea Rupea, despre care am scris un articol aici.
 • în luna septembrie am petrecut un weekend la Viscri și Sighișoara.
 • în octombrie: scurtă plimbare la Timișoara și Buziaș.
Unde am călătorit 2015

Unde am călătorit 2015

La fiecare început de an obișnuiesc să fac o listă cu obiectivele mele pentru anul următor. Inclusiv obiectivele de călătorie. Aşa că în următorul articol voi scrie despre planurile mele de călătorie pentru anul 2016. Îmi doresc un an puţin mai liniștit din punct de vedere al călătoriilor și am în plan sa ajung, din nou, în câteva dintre locurile în care am mai fost și mi-a plăcut cel mai mult.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns