Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Top 5 lucruri pe care să NU le faci în Paris

Top 5 lucruri pe care să NU le faci în Paris

Parisul este un oraș cosmopolit, pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată. Însă de asemenea este și un oraș al contraselor, al intersecției dintre diferite culturi sau religii. Dacă vei ajunge în Paris vei știi ce să faci și ce sa vizitezi, deoarece toate ghidurile îți spun aceste lucruri. Însă este important să știi și ce să nu faci, pentru a nu pierde timp prețios sau pentru a nu te pune în pericol. Aşadar, iată mai jos principalele 5 lucruri pe care să nu le faci în Paris, după părerea mea.

Top 5 lucruri pe care să NU le faci în Paris

 

1) Nu pierde o zi întreagă stând la coadă la Luvru sau la alte muzee!

 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să nu le faci în Paris este să pierzi vremea la intrarea în muzee. Dacă vezi că este o coadă imensă, nu are rost să stai 3-4 ore doar ca să intri în muzeu. Apoi să te calci pe picioare cu alți turiști în aglomerația din interior. Soluția este să revii în ziua următoare cât se poate dimineață. Eventual, la prima oră la care se deschide muzeul. Coada va fi mult mai mică și astfel vei economisi ore importante.

2) Nu lua taxiul.

 

Pe scurt, taxiul în Paris te rupe. Prețul unei călătorii cu taxiul este foarte mare, iar circulația este infernală. De aceea cea mai bună variantă de a călători în Paris este cu metroul, deoarece rețeaua subterană este foarte dezvoltată, având 380 de stații și peste 200 de km lungime. Prețul unui bilet de metrou este de 1.8 €, iar pentru un abonament de 10 călătorii prețul este de 15 €.

3) Nu mânca și nu merge la shopping pe Champs Elysees.

 

Champs Elysees este de departe cea mai scumpă zonă din Paris. Aici, poți plați chiar și 15 euro pentru o doză de Coca Cola de 0.33 l, iar o apă minerală poate costa în jur de 9-10 euro! De asemenea, toate magazinele de pe Champs Elysees au prețuri mult mai mari decât în restul orașului. Acest lucru se întâmplă deoarece chiriile pe care le plătesc sunt foarte mari.

4) Nu rezerva hotelurile cu prețurile și cu rating-urile cele mai mici.

 

De obicei, există motive serioase pentru care prețurile sunt mici, cum ar fi cartierul în care se află hotelul, distanța față ce centru, mărimea camerelor, calitatea serviciilor, etc. Dacă găsești un hotel care are un preț la jumătate față de hotelul de vizavi, fii sigur că vei primi o cameră mică, baia nu funcționează cum trebuie și dacă ai noroc, mai și miroase urât.

5) Nu te plimba noaptea prin oraș.

 

Ieșitul pe străzi noaptea este unul dintre principalele lucruri pe care să nu le faci în Paris. Capitala Franţei este cu siguranță unul dintre cele mai periculoase orașe din Europa pe timp de noapte. Așa că evită pe cât posibil să te plimbi după ora 22.

Dacă plănuiești un city break la Paris și vei respecta cele 5 sfaturi de mai sus, vacanţa ta va fi cu siguranţă una reușită.

Citeşte şi următoarele articole:

Paris – 5 sfaturi utile pentru o vacanță de nota 10

Impresii din Paris: 7 lucruri pe care trebuie să le faci

sau

Arènes de Lutèce – o parte din moştenirea romană a Parisului

* Sursa foto: telegraph.co.uk

**Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

5 Comments

 1. Am avut norocul sa vizitez acest oras si ceea ce e mentionat mai sus reflecta realitatea,in intreg topul.Bravo autorilor !

 2. Mici observatii:
  1. Pentru a evita cozile de la muzee, solutia este foarte simpla: se achizitioneaza Museum Pass, care poate fi valabil 2, 4 sau 6 zile, preturile fiind diferite in functie de perioada de valabilitate aleasa; ultima data cand am cumparat era 50-60 de euro cel de 6 zile. Pass-ul include aproape toate obiectivele din oras, mai putin Turnul Eiffel, si ofera intrare separata, fara coada, mai putin in turnurile de la Notre Damme (se urca in grupuri limitate, pentru a proteja structura). Am intrat la toate muzeele ca pe bulevard cu Pass-ul. Pentru copiii pana la o anumita varsta – nu stiu care, a mea avea noua ani la momentul respectiv – intrarile la obiectivele acoperite de Pass sunt gratuite. Pass-ul se poate cumpara din magazinele FNAC (este unul chiar pe Champs Elysees).
  2. Shoppingul in Paris este ideal de facut in perioadele de reduceri, chiar si pe Champs Elysees; nu sunt doar magazine de marci de lux, ci si magazine pentru muritori de rand, iar preturile sunt cu adevarat infime.
  3. Apa cumparata de pe Champs Elysees, chiar in fata Arcului de Triumf, 2 euro o sticla de 0,5 l.

  Sper sa fie de folos completarile…

  • Multumesc Cristina, cam asa vroiam sa completez și eu. Iar completarea ta este mai buna decât articolul în sine.

 3. am fost, iar hoteluri cu preturi mici si camere mari nu exista. Tocmai pe dos e , camere mici si preturi mari. Dar sunt fericit ca am vazut si luvru si mai toate obiectivele importante ,plus valea loirei.

 4. Musee de L’Air et de l’Espace din Le Bourget se vizitează gratuit. Cine doreste sa viziteze cockpit-urile avioanelor Concorde, Boeing 747 si Dakota, trebuie sa plateasca bilet !

Lasă un răspuns