Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Top 10 plaje din Gran Canaria: cele mai frumoase plaje de pe insulă!

Top 10 plaje din Gran Canaria: cele mai frumoase plaje de pe insulă!

Gran Canaria este a treia insulă ca mărime din arhipelagul Insulelor Canare, după Tenerife și Fuerteventura, însă are o zonă de coastă de vreo 60 de km și zeci de plaje superbe. Gran Canaria este cu siguranță una dintre cele mai bune destinații de plajă din Europa cu vreme bună pe parcursul întregului an. Aici găsești foarte multe tipuri de plaje, acestea fiind destul de diferite una de cealaltă. Dacă în sud și în nord domină plajele cu nisip fin și auriu, în alte părți ale insulei găsești plaje formate din nisip negru, vulcanic sau pietre. După ce am călătorit timp de aproape două săptămâni în Gran Canaria și am văzut și testat câteva zeci de plaje, iată care sunt, în opinia mea, top 10 plaje din Gran Canaria.

Top 10 plaje din Gran Canaria

 

1. Playa de Maspalomas

 

Maspalomas este cu siguranță bijuteria Insulelor Canare. Plaja este situată în continuarea rezervației Naturale a Dunelor de nisip din Maspalomas, o enclavă protejată și alcătuită din dune de nisip și diverse ecosisteme. Playa de Maspalomas este locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de vacanță într-un loc cât se poate de exotic. Nisipul este fin și auriu, iar apa este foarte curată. Nordul plajei este cunoscut pentru valurile puternice și este o zonă frecventată de surferi. De asemenea, Maspalomas este una dintre cele mai bune locații din Gran Canaria pentru photo shooting-uri sau selfie-uri, având în vedere dunele spectaculoase.

2. Las Canteras

 

Playa Las Canteras este o plajă urbană care se află chiar în inima capitalei insulei, Las Palmas de Gran Canaria. Avand o lungime de aproape 3 kilometri, Las Canteras este cea mai lungă plajă de pe insulă și este foarte populară atât pentru localnici cât și pentru turiști. Nisipul este auriu și fin, iar promenada (Paseo de Las Canteras) străbate plaja de la nord la sud și este plină de cafenele, restaurante și magazine. Aceasta este una dintre cele mai bune zone din Gran Canaria pentru a te bucura de specialități culinare specifice Insulelor Canare pe malul oceanului.

3. Playa del Ingles

 

Playa del Ingles se află în sudul insulei, imediat lângă Maspalomas și este una dintre cele mai lungi plaje din Gran Canaria, având peste 2.7 km. La fel ca toate plajele din sud, nisipul este auriu și fin. Aici este cel mai mare complex turistic de pe insulă, iar localitatea Playa del Ingles este cunoscută pentru viața de noapte dezvoltată. Aici găsești foarte multe cluburi, bar-uri și pub-uri, dar și zone de shopping. Playa del Ingles este o zonă turistică și este preferată, în general, de turiștii din Scandinavia și din Germania.

4. Playa de Puerto Rico

 

Playa de Puerto Rico este situată în orașul cu același nume, în sud-vestul insulei Gran Canaria. Nisipul este fin și auriu, iar promenada este plină de magazine care vând îmbrăcăminte și echipamente de plajă. În imediata apropiere există o groază de restaurante, atât cu specific spaniol cât și internațional. De obicei Playa de Puerto Rico este destul de agomerată, fiind o zonă preferată de turiști.

5. San Agustin

 

Playa de San Agustin este o plajă destul de mare, situată în partea de sud-est a insulei în localitatea San Agustin. Este una dintre cele 15 plaje din Gran Canaria care au primit distincția blue flag. Nisipiul este de culoare aurie-bej, iar plaja este mereu destul de liniștită, perfectă pentru relaxare.

6. Playa de Mogan

 

Chiar daca Playa de Mogan este o plajă mică, artificială, merită să fie inclusă în topul celor mai frumoase plaje din Gran Canaria. Plaja a fost creată în sud-vestul insulei, în localitatea Puerto de Mogan, foarte aproape de o altă plajă deosebită, Playa de Taurito. Golful în care se află plaja este imediat lângă portul din Mogan și este aproape complet închis de două diguri. Nisipul este auriu, iar apa este atât de liniștită încât îți dă senzația că înoți într-un lac, nu în ocean. Playa de Mogan este unul dintre locurile de unde poți rezerva excursii pentru a vedea balenele și delfinii.

7. Melenara

 

Playa de Melenara este una dintre plajele preferate ale familiilor cu copii. Nisipul este negru, iar apa este linistită și fără valuri aproape mereu. De-a lungul promenadei spațioase poți face o plimbare relaxantă, sau poți mânca la unul din numeroasele restaurante de pe faleză. Chiar lângă plajă există o parcare foarte mare, așa că nu trebuie să iți faci griji unde parchezi mașina. De obicei, Playa de Melenara este frecventată de localnici sau de turiști din Spania continentală.

8. Patalavaca

 

Playa de Patalavaca se află în sud-vestul insulei și este o plajă destul de liniștită, alcatuită din nisip de culoare gri. Patalavaca este formată din două golfuri separate de un platou de piatră. Pe nisip vei găsi o groază de sezlonguri și umbrele, iar un lucru interesant este faptul că plaja este impărțită în două zone: pentru fumători și pentru nefumători. Întreaga zonă alcătuită din plajele Patalavaca, Anfi del Mar și Arguineguin este destul de turistică și este plină de baruri și cafenele.

9. Playa de Salinetas

 

Playa de Salinetas se află în estul insulei foarte aproape de Playa de Melenara, în localitatea Salinetas. Este o plajă mică, cu o lungime de aproximativ 320 de metri, alcătuită din nisip de culoare neagră. Lățimea plajei variază considerabil în funcție de flux și reflux, iar la reflux se formează mici lagune. Deși există permanent salvamari, Playa de Salinetas este o plajă destul de wild, nefiind amenajată cu șezlonguri sau umbrele. De obicei, plaja este frecventată de către localnici, însă din când în când mai ajung și câtiva turiști aici.

10. Playa de Amadores

 

Top 10 plaje din Gran Canaria se încheie cu Playa de Amadores. Chiar dacă este o plajă creată artificial, Playa de Amadores este foarte populară, în special în rândul turiștilor. Plaja a fost construită în anul 2002 datorită creșterii semnificative a numărului de turiști din sud-vestul insulei. Playa de Amadores se află într-un golf stâncos, aproape de Playa de Puerto Rico, iar nisipul este de culoare aurie-bej.

Daca urmează să călătorești în Insulele Canare, poate te interesează și:

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns