Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Top 10 Istanbul: cele mai importante obiective turistice

Top 10 Istanbul: cele mai importante obiective turistice

Istanbul este cel mai mare oraş din Turcia și singurul megalopolis din lume care se întinde pe două continente. Cu o istorie spectaculoasă, fiind atât capitala Imperiului Roman de Răsărit, dar mai târziu și capitala Imperiului Otoman, Istanbul este plin de obiective turistice. În acest top 10 Istanbul vei găsi care sunt, în opinia mea, cele mai importante obiective pe care trebuie să le vezi dacă plănuiești o excursie în Istanbul.

Top 10 Istanbul

 

1. Moscheea Albastră (Sultanahmet).

 

Este singura Moschee din Turcia care are 6 minarete. Când a fost construită, singura moschee din lume care mai avea 6 minarete era Moscheea Sacră de la Mecca, iar acest lucru a dus la un conflict. Situația a fost remediată rapid, adăugându-se încă un minaret Moscheii de la Mecca.

Sultanahmet

2. Hagia Sofia.

 

Catedrala Sf. Sofia din Istanbul are o istorie impresionantă, trecând prin două incendii puternice. Aceasta a fost inițial construită în anul 325, însă în anul 404 a ars aproape complet. Fiind apoi reconstruită în anul 415, catedrala a trecut din nou printr-un incendiu în timpul unei răscoale, iar în anul 537 a fost din nou reconstruită. Sf. Sofia a fost inițial o biserică ortodoxă, dar în anul 1453 a fost transformată în moschee. Din anul 1935 este un muzeu și un punct de atracție important în Istanbul.

Hagia Sofia

3. Marele Bazar.

 

Mie mi-a plăcut foarte mult atmosfera din bazar și m-aş întoarce acolo oricând. Marele bazar este cel mai potrivit loc unde iți poți exersa calitățile de negociator.

Marele bazar

4. Biserica Cisterna.

 

Numită și „Palatul Scufundat”, Cisterna este cea mai mare biserică de acest gen din cele câteva sute de biserici antice scufundate care se află în Istanbul. Este un obiectiv care nu trebuie ratat.

Cisterna

5. Palatul Topkapî.

 

Ridicat în anul 1456, Palatul Topkapî este simbolul orașului. Dacă ajungi aici, nu rata o vizită la harem. Prețul unui bilet de intrare în palat este de 20 de lire turcești, iar intrarea în harem costă 15 lire turcești.

Topkapi

6. Bazarul de condimente.

 

Aflat aproape de Podul Galata, bazarul de condimente este o atracție pentru turiști deoarece este mult mai mic și mai bine organizat decât Marele Bazar, iar aici poți găsi condimente de calitate.

7. Strâmtoarea Bosfor/Marea Marmara.

 

Strâmtoarea Bosfor unește Marea Neagră și Marea Marmara, dar și Europa de Asia. Este o zonă cu un trafic ridicat de ambarcațiuni, dar şi un loc preferat de pescari.

Stramtoarea Bosfor

8. Palatul Dolmabahce. 

 

Fiind un simbol al oraşului, Palatul Dolmabahce se găsește pe malul european al Bosforului. Acesta a fost construit pentru sultanul Abdulmecit şi a fost finalizat în anul 1856. Palatul este imens, având 285 de camere şi 43 de saloane de recepţie, fiind cel mai mare palat otoman.

9. Moscheea Nouă  (Rüstem Paşa).

 

Noua Moschee din Istanbul (deşi este construită în anul 1600), este situată lângă Podul Galata şi aproape de bazarul de condimente. Moscheea are două minarete, iar interiorul este decorat cu aur şi marmură.

Moscheea Noua

10. Piața Baiazid.

 

Aflată lângă Universitatea din Istanbul şi aproape de bazar, Piaţa Baiazid este unul dintre cele mai aglomerate puncte ale oraşului.

Piata Baiazid

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDe

Lasă un răspuns