Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Top 10 Copenhaga – impresii şi păreri din capitala Danemarcei

Top 10 Copenhaga – impresii şi păreri din capitala Danemarcei

Copenhaga este una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Dacă ai în plan un city break sau o excursie în capitala daneză, cred că este util să știi care sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi. În luna iunie 2014 am fost în Copenhaga și am vizitat totul, non stop, de dimineaţa până seara. Am stat în Copenhaga doar o zi, deoarece am fost cazat in Malmo. Aşadar, iată care sunt în opinia mea cele mai importante şi cele mai frumoase 10 obiective turistice din Copenhaga.

Top 10 Copenhaga – impresii şi păreri din capitala Danemarcei

 

1. Portul Nyhavn

 

Portul Nyhavn este în opinia mea primul obiectiv din top 10 Copenhaga! Cu siguranță este cea mai frumoasă și vizitată zonă din capitala daneză. Pentru turişti, Nyhavn este locul de îmbarcare în vaporașe, dar şi cel mai frumos loc pentru un prânz sau o cină. În daneză, Nyhavn se traduce „Noul Paradis” şi este o zonă plină de restaurante şi cafenele.

Nyhavn

2. Biserica Mântuitorului

 

Mai precis turnul bisericii a fost pentru mine cel mai frumos obiectiv pe care l-am vizitat în Copenhaga. Turnul în formă de spirală al bisericii este vizibil din multe puncte ale orașului, având o înălțime de 90 de metri, de unde se poate admira tot orașul.

Turnul bisericii

3.Fă o plimbare cu vaporașul pe canale

 

Biletele se pot cumpăra din zona Nyhavn, la un preț de aproximativ 5-6 euro de persoană, iar călătoria durează aproape o oră.

Copenhaga

4.Plimbă-te în zona comercială Stroget

 

Stroget este cea mai lungă arteră comercială pietonală din Europa, unde vei găsi o groază de magazine de firmă, cafenele şi magazine de suveniruri.

Stroget

5. Parcul de distracții Tivoli

 

Deschis pentru prima dată în anul 1843, Tivoli este cu siguranță un punct de atracție pentru turiști, mai ales pentru cei mici. Intrarea pentru copiii sub 7 ani este gratis, iar prețul unui bilet pentru un adult costă 99 DKK (13 euro).

Tivoli

6. Mica Sirenă

 

Deşi sincer nu am înțeles de ce lumea se duce sa vadă Mica Sirenă, aceasta este un magnet pentru turiști. Fiind foarte mică și amplasată într-o zonă nu foarte accesibilă, de obicei stai la coadă până când iți vine rândul să iți faci un selfie cu Mica Sirenă.

Mica sirena

7. Portul

 

Aflat în zona de nord a orașului, portul este plin de ambarcațiuni de toate tipurile. Dacă tot ajungi la Mica Sirenă, merita să dai o fugă până în port.

Copenhaga port

8. Palatul Christiansborg

 

Palatul nu trebuie să lipsească din top 10 Copenhaga. Acesta a găzduit Casa Regală Daneză între anii 1400-1794, an în care s-a mutat în Palatul Amalienborg. Palatul Christiansborg este situat pe micuţa insulă Slotsholmen şi în prezent este sediul parlamentului danez.

Palatul Christiansborg

9. Primăria

 

Construită între anii 1892-1905 în stilul arhitectural danez, primăria se află în centrul orașului şi este un important punct de întâlnire.

Copenhaga primarie

10. Christiania

 

Christiania este un cartier al orașului, cunoscut pentru vânzarea legală de marijuana, bine delimitat, unde locuiește o cumunitate dubioasă, care s-a autoproclamat autonomă.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns