Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

TAROM scade drastic preţurile pe ruta Bucureşti-Iaşi datorită concurenţei Blue Air

TAROM scade drastic preţurile pe ruta Bucureşti-Iaşi datorită concurenţei Blue Air

Vorbeam acum câteva luni cu un prieten care locuiește de câțiva ani în Valencia și îmi spunea că el când se plictisește se duce la plajă în Ibiza și ca uneori face acest lucru aproape în fiecare weekend. Evident, întrebarea mea a fost următoarea: pai și are rost să piezi atât de mult timp pe drum, când ai plajă în Valencia? Răspunsul a fost simplu: care atâta drum? Ryanair-ul face 45 de minute din Valencia până în Ibiza și costă vreo 20 de euro. Chilipir. Am rămas pe gânduri şi îmi tot imaginam cum ar fi să putem şi noi să zburăm pe ruta București-Iaşi sau Cluj, Timișoara, Sibiu, Satu Mare etc., la un preț atât de mic. Pai dacă ar fi aşa de simplu cred că în fiecare weekend aş zbura într-unul dintre aceste oraşe.

TAROM scade drastic preţurile pe ruta Bucureşti-Iaşi datorită concurenţei Blue Air

 

Şi uite că n-a trecut mult timp de atunci și citesc zilele astea că Blue Air introduce din octombrie zboruri pe ruta Bucureşti-Iaşi. Preţurile pornesc de la vreo 50 de euro dus-întors. Şi în plus, vor fi operate două zboruri pe zi, unul dimineața și unul seara. Dacă adaugăm și cele 4 zboruri zilnice ale companiei TAROM, ajungem la 6 zboruri pe zi către Iași! Evident, a venit și răspunsul TAROM-ului: super ofertă la prețul 79 de euro pentru un zbor dus-întors!

Era şi timpul ca o companie low cost să amenințe puţin monopolul TAROM-ului pe cursele interne. Nu este normal ca un bilet de avion pe ruta București-Timișoara-București să coste uneori peste 300 de euro. Este inadmisibil. Din punctul meu de vedere aceste preţuri se adresează doar clienților care au biletele plătite de către companii.

Așadar, deși nu am zburat niciodată cu Blue Air (dar voi remedia acest lucru în octombrie, când zbor în Valencia), de astăzi am devenit fan Blue Air. După ce a introdus ruta București-Iaşi, sper că Blue Air se va orienta și către alte rute interne, precum București – Cluj sau București – Timișoara.

Citeşte şi:

Rusia refuză să acorde TAROM drept de survol pentru cursa Bucureşti-Beijing

sau

București-Miami la 547€ și două rute noi de la Turkish Airlines

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns