Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Stratford-upon-Avon – Orașul lui Shakespeare

Stratford-upon-Avon – Orașul lui Shakespeare

Cu o istorie de peste 800 de ani, Stratford-upon-Avon este cu siguranță un oraș de poveste, fiind locul unde s-a născut William Shakespeare. Multe clădiri au trecut proba timpului și redau aerul medieval al orașului în care a copilărit marele dramaturg și poet. Stratford-upon-Avon este unul dintre obiectivele turistice din Anglia care merită vizitat cel puţin o dată în viaţă.

Casa lui William Sheakespeare din Stratford-upon-Avon

 

Poți vizita casa în care s-a născut William Sheakespeare contra unui preț de 19 lire, sau în schimbul a unui bilet-permis de trecere, care costă 23 lire. Cu acest permis se pot vizita 5 dintre cele mai importante obiective din Stratford-upon-Avon: Shakespeare’s birthplace, Hall’s Croft (una din locuințele fiicei lui Shakespeare, Susannah), New Place (clădire ridicată pe locul unei case deținute de dramaturg), Holy Trinity Church (unde a fost botezat Shakespeare și unde este înmormântat), dar şi Annei Hathaway’s cottage (prima locuință a soției lui Shakespeare).

Stratford-upon-avon - Shakespeare

Atmosfera de poveste pe care o insuflă oraşul se datorează atât clădirilor istorice, bine menținute, restaurate, cât și marketingului, perfect încadrat în peisaj. Dacă sunteți „Chistmas freak”, veți fi încântat de magazinul cu tematică de Crăciun, care se află vis-a-vis de casa în care s-a născut Shakespeare, fiind deschis tot timpul anului.

Centrul orașului este agitat, dar de îndată ce te îndepărtezi ușor simți liniștea care învăluie orașul, parcurile și râul Avon pe care te poți plimba cu barca sau poți pur și simplu poți sta pe bănci pe malul acestuia, ascultând liniștea şi relaxându-te. Vei găsi o mulțime de magazine de suveniruri și cadouri, de asemenea multe cafenele și restaurante.

Stratford-upon-avon Orasul lui Shakespeare

Dacă vrei să petreci o singură zi în Stratford-upon-Avon este important de știut că programul de vizitare a celor mai importante 5 atracții turistice (circuitul Shakespeare) este de la 9 la 17 și pentru a apuca să le vezi pe toate fără grabă, este necesar să fii la cel târziu ora 10 în oraș. Apoi, după ora 17, te poți relaxa în centrul orașului la o cafenea sau un restaurant.

Cum ajungi în Stratford-upon-Avon?

 

Pentru a ajunge în Stratford-upon-Avon am luat trenul din Birmingham (15 lire dus-întors, călătorii de aproximativ 40 minute dus – 40 minute întors).

Guest writer: Mihaela Donose

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns