Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Spiaggia del Principe – probabil cea mai frumoasă plajă din Sardinia!

Spiaggia del Principe – probabil cea mai frumoasă plajă din Sardinia!

Sardinia este o insulă superbă, cunoscută mai ales datorită plajelor sale cu nisip alb și cu apă de culoare turcoaz. Dacă iubești plajele, Sardinia este locul perfect pentru tine deoarece insula este plină de plaje spectaculoase! Aici vei găsi zeci sau chiar sute de plaje, având în vedere uriașa zonă de coastă de peste 1000 de kilometri. Unele plaje sunt atât de mici și de puțin cunoscute încât nici măcar nu au nume.

Locul perfect pentru a găsi plaje cu apă de culoare turcoaz este Coasta de Smarald. Aceasta se află în estul insulei și este, evident, zona preferată de turiști. Dezvoltarea Coastei de Smarald a fost începută în anii 1960 de către un consorțiu condus de catre prințul Karim Aga Khan, care și-a „ales” și o plajă preferată. Aceasta a fost denumită ulterior Spiaggia del Principe.

După ce am fost de două ori anul acesta în Sardinia, odată la final de martie – început de aprilie și altă dată în iunie și am stat in total vreo 10 zile vizitând fiecare colțisor al insulei,  am ajuns la concluzia că Spiaggia del Principe este cea mai frumoasă plajă din Sardinia! Aceasta este localizată între alte două plaje foarte frumoase, Romazzino și Capriccioli și este în imediata apropiere a localității Cala di Volpe.

Spiaggia del Principe este un loc pefrect pentru pasionații de snorkelling, datorită apei foarte limpezi, dar și datorită peștilor care înoată în apa de mică adâncime.

Cum ajungi la Spiaggia del Principe?

 

Cu mașina închiriată

 

Pentru a explora Coasta de Smarald și pentru a vedea plajele superbe din această zonă, precum Spiaggia del Principe, vei avea nevoie de o mașină închiriată. De preferat este să închiriezi o mașină direct din aeroport, însă o poți face și din Alghero sau din alte orase mai mari, precum Cagliari, Sassari sau Olbia. În aceste orașe vei găsi o groază de firme locale de închiriat mașini la niște prețuri decente.

Cu autobuzul

 

Totuși, dacă nu închiriezi o mașină, poți ajunge la Spiaggia del Principe și cu autobuzul.

Din Olbia: cu autobuzul nr. 20, al companiei Sun Lines. Acesta circulă de 4 ori pe zi și pleacă din Piazza Crispi din Olbia. Călătoria durează cam o oră și 20 de minute.

Din Alghero: cu autobuzul nr. 90 sau cu trenul până în Olbia, iar de aici poți lua autobuzul nr. 20. Însă o călătorie din Alghero până la plajă durează peste 5 ore.

Drumul către Spiaggia del Principe

 

Din fericire, italienii au păstrat zona foarte „wild” și nu au construit până în nisip. Vei lăsa mașina într-o parcare special amenajată, undeva la vreo 800 de metri de plajă, iar de aici vei face o plimbare de vreo 10 minute, de-a lungul unui traseu stâncos și pe alocuri dificil. Însă odată ce ai parcus drumul, vei fi recompensat cu o priveliște spectaculoasă și cu o apă limpede cu nuanțe de turcoaz.

Drumul către plajă

Drumul către plajă

Drumul către plajă

Spiaggia del Principe

Spiaggia del Principe – imagini din perioada final de martie – inceput de aprilie 2017

Spiaggia del Principe – primăvara

Spiaggia del Principe – primăvara

Spiaggia del Principe – primăvara

Spiaggia del Principe – primăvara

Spiaggia del Principe – primăvara

Spiaggia del Principe – imagini din iunie 2017

Spiaggia del Principe -vara

Spiaggia del Principe – vara

Spiaggia del Principe – vara

Spiaggia del Principe

Spiaggia del Principe – vara

 

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns