Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Satul Masca din Tenerife – o excursie must do!

Satul Masca din Tenerife – o excursie must do!

Satul Masca din Tenerife este unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase locuri de pe insulă. Şi, de asemenea, unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi dacă vei merge în Tenerife! La prima vedere, când te gândești că vei călători în Tenerife iți vei pune următoarele întrebări: oare am ce să fac acolo atâtea zile? am ce să vizitez? mă voi plictisi?

Dar când ajungi acolo vei realiza că sunt o grămadă de lucruri de văzut pe această insulă. Îți vei da seama că ți-ar lua mai mult de o săptămână să vezi totul. Şi asta pe fugă. Ar fi bine să îți faci o listă cu toate obiectivele pe care vrei să le vezi în Tenerife (din listă nu ar trebui să lipsească satul Masca, Muntele Teide, Playa Las Teresitas și Playa Las Americas). Dar nu te limita doar la bifarea acestora. Încearcă să savurezi orice moment petrecut în fiecare loc. Există o mulțime de lucruri pe care le poți face în Tenerife, iar fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase dintre acestea este o excursie la satul Masca.

Satul Masca – o atracţie pentru turişti

 

Satul Masca a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Iar acest lucru nu este de mirare, având în vedere poziția sa geografica impresionată, localitatea fiind înconjurată de vârfuri înalțe și de păduri. Cea mai bună variantă de a ajunge la Masca este cu mașina închiriată. Dar există şi excursii care se pot cumpăra de la hotel sau de la diverse agenții de turism. Drumul spre Masca este senzațional. Are o singură banda de circulație, este plin de curbe strâmte, iar orice depășire este aproape imposibilă. Nu prea sunt locuri de oprit pentru a face poze, iar în unele locuri abia dacă au loc să treacă 2 mașini una pe lângă alta.

Odată ajuns în satul Masca, va trebui să încerci să găsești un loc de parcare, ceea ce poate fi un lucru greu de realizat, deoarece nu sunt foarte multe locuri şi mereu este plin de turiști. Satul Masca are doar 100 de locuitori şi este situat la poalele Munţilor Teno. Cele câteva case pitorești din Masca sunt răspândite pe culmile și văile care formează probabil cea mai frumoasă localitate din Tenerife.

Nu rata fresh-ul de cactus

 

În satul Masca sunt câteva restaurante și am rămas uimit de calitatea foarte bună a preparatelor și a serviciilor. Având în vedere că Masca este un important obiectiv turistic, aş fi crezut că cei de acolo nu pun preț pe calitate, ci doar pe cantitate. Însă nu este deloc aşa. Dacă nu era aşa departe de locul în care am fost cazat (în nordul insulei în Puerto de la Cruz), aş mai fi venit în Masca de câteva ori doar ca să mănânc. Şi de asemenea să savurez liniștea și atmosfera rurală extrem de pitorească. Dacă vei ajunge aici, iți recomand Restaurante Chez Arlette. Şi nu rata specialitatea casei, fresh-ul de cactus. Este incredibil de gustos!

Los Gigantes Tenerife

 

Dacă ai ajuns în satul Masca, ar fi păcat să nu vizitezi și zona Los Gigantes. Aceasta se află pe coasta de vest a insulei Tenerife. Principala caracteristică a acestei zone este reprezentată de rocile gigantice. Acestea ajung până la 800 de metri altitudine, iar apoi se întâlnesc cu Oceanul Atlantic. Peisajul spectaculos face din Los Gigantes unul dintre cele mai căutate locuri din Tenerife.

Din câte am înțeles, stâncile Los Gigantes se vad cel mai bine de pe apă. De aceea se organizează excursii cu bărcuțe care te plimbă de-a lungul coastei. Los Gigantes este şi un sat micuț. Populaţia este de aproape 3000 de locuitori. Aici se organizează în fiecare an în luna februarie un carnaval, iar în anul 2016 acesta a avut loc în perioada 19-22 februarie. La plecare, nu ar fi rău să dai o tura și la Playa de la Arena. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife, despre care am scris în acest articol.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Abia astept sa revin pentru a3 oara anul acesta.As putea sa mi petrec restul vietii acolo daca mi as permite

Lasă un răspuns