Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii din San Francisco, zis şi „the beautiful city by the bay”

Impresii din San Francisco, zis şi „the beautiful city by the bay”

San Francisco este un oraș care are de toate: ocean, zgârie nori, clădiri în stil colonial și bineînțeles, inima industriei IT. Față de alte orașe din Statele Unite ale Americii pe care le-am vizitat, San Francisco are cel mai înalt standard de viată. Este foarte scump să trăiești în San Francisco (în oraș), deoarece cea mai ieftina chirie este 1000 de dolari și asta în cea mai săracă zonă a orașului, iar într-o zonă bună chiria ajunge chiar și la suma de 25.000 de dolari pe lună. Iată mai jos câteva impresii din San Francisco.

Impresii din San Francisco: ce merită vizitat

 

Dacă vrei să vizitezi acest oraș, 5 zile sunt suficiente, cele mai importante atracții turistice fiind: Pier 39 (un centru comercial construit pe un dig), croazieră către Golden Gate și Alcatraz, neapărat buss-ul turistic care merită toți banii pentru că te poartă prin toate zonele din San Francisco și te introduce în atmosfera orașului, Golden Gate Park, care este un parc imens construit în totalitate pe dune de nisip și zona Union Square pentru shopping.

Cable cars-urile sunt emblema orașului, dar dacă nu vrei să stai la coadă, care poate ajunge până la o oră și jumătate – două de așteptare, du-te în timpul săptămânii. Poți avea o panoramă incredibilă asupra orașului seara din cable car și să nu te mire că staţiiile sunt în mijlocul intersecțiilor.

Pier 39 este cel mai faimos doc din San Francisco, cu una dintre cele mai mari aglomerări de magazine și restaurante, unde poți servi în special peşte, creveți și fructe de mare. Poți admira leii de mare care vin să se odihnească lângă doc. Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să iei masa la Bubba-Gump, care este un restaurant inspirat de filmul Forest Gump, unde poți mânca creveți în cel putin 100 de feluri. În fața restaurantului este banca din Forest Gump, unde poți intra în pielea celebrului personaj.

Croaziera către Golden Gate este spectaculoasă seara sau la apus, când parcă soarele se prelinge în ocean.

Plimbare cu bus-ul turistic

 

Bus-ul turistic e un must. În special cel cu ghid live. Asta pentru că te plimbă prin diferite zone cum ar fi North Beach, unde nu este plajă, contrar numelui, dar zona a fost construită pe dune de nisip şi seamana cu un fel de Little Italy, districtul financiar pentru zgârie nori, Union Square – shopping, Tenderloin – zona săracă a orașului, Civic center, Haight-Ashbury – zona hipioților, Golden Gate Bridge – pentru panorame splendide asupra oceanului și orașului, apoi întoarcere spre Pier 39 pentru zona Embarcadero, unde sunt toate docurile și un frumos spațiu de promenadă. Poate mai puțin cunoscut este Bay Bridge, care leagă San Francisco de Auckland , fiind mai lung și mai spectaculos decât Golden Gate Bridge.

Nu în ultimul rând, San Francisco și zonele din sud, cunoscute sub denumirea de Silicon Valley, sunt emblematice pentru unele dintre cele mai cunoscute companii din lume, precum Apple, Oracle, Facebook, Twitter, Yahoo! sau Ebay. 

Cam aceste ar fi primele mele impresii din San Francisco. În concluzie, San Francisco este un oraș care îmbină frumosul cu utilul, cu standardul de viaţă ridicat, recomandat pentru cei care vor o carieră, dar se pot și respecta.

 Autor: Catrinel Cercel

 

Lasă un răspuns