Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Restaurant Pescăruș Herastrău, preluat de City Grill

Restaurant Pescăruș Herastrău, preluat de City Grill

Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoș Petrescu, a preluat celebrul Restaurant Pescăruș, situat în parcul Herăstrău. Tranzacția a avut loc în luna ianuarie 2015. Conform zf.ro, se estimează ca încasările să ajungă la 2,5-3 milioane de euro în primii trei ani de funcționare. Restaurantul Pescăruș a fost construit în anul 1938 de către arhitectul Horia Creangă. Acesta a fost un nepot al marelui scriitor Ion Creangă. Restaurantul din parcul Herăstrău a fost dintotdeauna un punct de atracție pentru protipendadă. La Restaurant Pescăruș, un restaurant cu specific românesc, se organizează des evenimente precum nunți sau botezuri. Dragoș Petrescu a declarat pentru Ziarul Financiar că numele de Restaurant Pescăruș va fi păstrat în continuare. Numele va fi păstrat deoarece este un brand puternic și foarte cunoscut în rândul locuitorilor din București. 

Restaurant Pescăruș Herastrău, preluat de City Grill

 

Achiziționarea Restaurantului Pescăruș de pe malul lacului Herăstrău reprezintă o mutare importantă în industria restaurantelor din zona Herăstrău. Asta mai ales după ce la finalul anului trecut a fost deschisă și Beraria H, cea mai mare berărie din sud-estul Europei. În acest proiect s-au investit aproximativ 3 milioane de euro, iar unul dintre investitori este Iulian Stanciu (de la emag). Având în vedere potențialul imens al zonei, era cazul să apară concurență la restaurantele și cafenele de pe Șoseaua Nordului. După această achiziție, Restaurantul Pescăruș devine cea mai mare locație din întreg grupul, având un număr de aproximativ 1000 de locuri (în jur de 400 de locuri înauntru și în jur de 600 de locuri pe terasă).

Restaurant Pescarus

Grupul City Grill (care se numește defapt compania Trotter Prim), deține lanțurile de restaurante City Grill și Buongiorno, dar și alte restaurante emblematice pentru București, precum Caru’ cu Bere sau Hanul Berarilor. În portofoliul companiei Trotter Prim este de asemenea și lanțul de cafenele City Cafe.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns