Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Reguli în avion: De ce se sting luminile la aterizare/decolare?

Reguli în avion: De ce se sting luminile la aterizare/decolare?

Reguli în avion: tu ştii de ce se sting luminile la aterizare sau la decolare? Probabil toți cei care au călătorit cu avionul știu că la decolare și la aterizare se sting luminile în avion. De multe ori când sunt în avion aud în spatele meu diverse persoane care se întreabă oare de ce se sting luminile pe durata decolării și aterizării, iar unii dintre ei răspund foarte siguri pe ei: ca să aibă avionul mai multa putere!

Evident, avionul are suficientă putere că să decoleze. Doar nu stă în câteva becuri! O altă întrebare pe care o aud destul de des în avion este dar parasolarele de ce trebuie să le ridicăm? Evident, vine și răspunsul unui cunoscător: că să nu te sperii la aterizare! Am auzit acest răspuns de prea multe ori, precum și altele cum ar fi ca să intre lumina de afară sau ca să nu te simți claustrofob. Pe bune?

Reguli în avion: De ce se sting luminile la aterizare/decolare?

 

Reguli în avion – explicația este foarte simplă și este următoarea: piloții vor decola doar cu luminile stinse și cu parasolarele ridicate datorita faptului că acest lucru este o regulă internațională de siguranță. Se presupune că atât însoțitorii de bord cât și pasagerii aeronavei ar trebui să poată să vadă afară, în cazul unei urgențe. Pe timp de noapte, dacă luminile sunt aprinse în avion, ochiului uman ii ia timp să se obișnuiască cu intensitatea luminii de afară.

Aşadar, atât aterizarea și decolarea cu luminile stinse cât și păstrarea parasolarelor ridicate au strict un rol de siguranță.

Citeşte şi următoarele articole:

Sfaturi de călătorie: cum să economisești când călătoreşti?

sau 

Cum găseşti cele mai ieftine bilete de avion? Câteva sfaturi:

* Sursa foto: cdn.viralscape.com

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

2 Comments

  1. Intradevar, multa lume nu stie asta. Totul tine numai de siguranta oamenilor din avion

  2. DA … SHARE ca sa stie toata suflarea care pleaca in vest si sa nu se mai intrebe.

Lasă un răspuns