Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Polignano a Mare – plaja săpată în stâncă

Polignano a Mare – plaja săpată în stâncă

Marea Adriatică ne oferă numeroase locuri impresionante, iar Polignano a Mare este cu siguranță una dintre cele mai frumoase dintre acestea. Micul orășel din sudul Italiei are o singură plajă, însă este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum. Apa este foarte curată și perfectă pentru a înota, iar priveliștea este superbă. Plaja este săpată într-o stâncă, iar deasupra s-au construit case, multe dintre acestea oferind cazare, dar și o priveliște de neuitat.

Cum ajungi în Polignano a mare?

 

Orașul este foarte aproape de Bari (de unde există rută directă de la București cu Wizz Air), iar cea mai simplă variantă de a călători de la Bari la Polignano a mare este cu trenul. Prețul unui bilet este de 2.40 euro, iar călătoria durează doar 25 de minute.

Polignanoa a mare

Polignano a mare

Polignano a mare

Polignano a mare

Pe lângă plaja sa superbă, Polignano a Mare este cunoscut ca fiind un oraș pescăresc. Așa că dacă ajungi prin această zonă trebuie să încerci preparatele locale din pește proaspăt. În oraș sunt numeroase restaurante specifice zonei. Iar prețul unui meniu pescăresc este între 10 și 20 de euro (rezonabil, zic eu).

În cazul în care vrei să călătorești în sudul Italiei, o altă destinație interesantă și care atrage foarte mulți turiști este Alberobello. Acesta este un mic orășel în care se găsesc renumitele căsuțe de tip trulli, despre care am detaliat aici. Alte orașe interesante pe care le poți vizita în această zonă a Italiei sunt: Martina Franca, Taranto sau Brindisi.

Polignano a mare

Polignano a mare

Aeroportul Internațional ”Karol Wojtyla” din Bari este la aproximativ 8 km de centrul orașului. Iar pe acesta operează destul de multe companii aeriene. Atât companii de linie, cât și companii low cost. Câteva dintre acestea sunt Air Berlin, Alitalia, Air Europa, British Airways, Germanwings, Vueling sau Wizz Air. Aeroportul Internațional ”Karol Wojtyla” din Bari a fost modernizat în anul 1990, odată cu organizarea Cupei Mondiale la fotbal, organizate de Italia. Însă a mai trecut printr-un proces de renovare și în anul 2000.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns