Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Platja de Cavalleria – cea mai frumoasă plajă din Menorca

Platja de Cavalleria – cea mai frumoasă plajă din Menorca

De la începutul primăverii până la mijlocul toamnei, Insulele Baleare sunt una dintre cele mai bune destinații din Europa pentru plajă. Menorca, a doua cea mai mare insulă din arhipelag, este cunoscută în primul rând pentru puritatea naturii, dar și pentru plajele sale superbe. Și multe. Menorca este practic plină de plaje. Le găsești la tot pasul, în orice parte a coastei. Regiunile de coastă sunt superbe, iar dacă ajungi aici trebuie să închiriezi o mașină și să vizitezi fiecare colțișor al insulei. Chiar dacă insula este plină de plaje și ai zice că este loc pentru toată lumea, cele mai cunoscute plaje sunt mereu foarte aglomerate. Asta mai ales în plin sezon. Dacă vrei să cauți o zonă mai liniștită, fără gălăgie și fără turiști, iți recomand Platja de Cavalleria, din nordul insulei.

Poți urmări un scurt filmuleț cu Platja de Cavalleria via canalul de YouTube al blog-ului:

Platja de Cavalleria

 

Platja de Cavalleria este situată în partea de nord a insulei și se afla într-o zonă naturală protejată. Este departe de orice urmă de civilizație urbană și este, în opinia mea, cea mai frumoasă plajă din Menorca. Plaja este superbă, cu nisip portocaliu foarte fin. Iar apa mării este curată și destul de liniștită. Platja de Cavalleria este una dintre cele mai mari plaje din Menorca, având o coastă de peste 500 de metri lungime. Dacă iți plac drumețiile, de aici poți porni  la pas spre Cala Mica pe una dintre faimoasele Cami de Cavalls (drum de cai). Cala Mica este o plajă mai micuță, aflată la doar 10 minute (sau 2 km) de Cavalleria, iar aici nu se poate ajunge decât pe jos.

Cum ajungi la Platja de Cavalleria?

 

Menorca este o insulă mică, iar distanțele dintre obiective sunt mereu scurte. Platja de Cavalleria se află la doar 30 de kilometri de capitala insulei, Mahon, și la 10 kilometri de localitatea Es Mercadal. Din păcate nu există posibilități de a ajunge aici cu transportul public, așadar singura variantă este cu mașina închiriată. Din localitatea Es Mercadal o iei pe drumul către Fornells. Iar după aproximativ 7 kilometri apare un drum în stânga, care duce către Platja de Cavalleria. Plaja este semnalizată din timp, așa că nu prea ai cum să ratezi. Poți lăsa mașina într-o parcare amenajată, aflată la doar 5 minute de mers pe jos de plajă.

Nu mai spun mai multe deoarece cred că imaginile vorbesc de la sine:

Platja de Cavalleria - Menorca

Platja de Cavalleria – Menorca

Platja de Cavalleria - Menorca

Platja de Cavalleria – Menorca

Platja

Platja

Platja

Platja

Platja

Platja

Platja

Platja

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns