Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Plan de călătorii 2017: unde vreau să călătoresc în acest an

Plan de călătorii 2017: unde vreau să călătoresc în acest an

Plan de călătorii 2017: așa cum obișnuiesc deja de mult timp, la fiecare început de an îmi fac un plan al călătoriilor din anul ce va urma. Asta nu înseamnă că planurile stabilite acum rămân bătute în cuie. Ci sunt un fel de guideline pentru mine în următorul an. Asta se traduce în faptul că practic de acum încolo încep să caut zboruri aproape zilnic și voi cumpăra biletele doar atunci când voi considera că am găsit o ofertă bună.

In mare, planul de călătorii pe care îl consider cel mai potrivit pentru mine și îl respect aproape în fiecare an sună cam așa: un concediu de vreo săptămână într-o zonă caldă în martie-aprilie, un concediu de vreo două săptămâni în toamnă tot într-o zonă caldă, iar in restul anului câteva city break-uri. De obicei, city break-urile le prefer la început de an, vara și în jurul datei de 1 decembrie, când avem o mini vacanță (30 noiembrie – Sf. Andrei și 1 decembrie – ziua națională a României).

Plan de călătorii 2017

 

Concediul din primăvară

 

Anii trecuți, în primăvară am călătorit în locuri precum Malta, Dubai, Suedia, Danemarca sau Grecia. Iar pentru anul 2017 pe lista mea sunt doar două variante:

1) Sardinia și Corsica

 

Sardinia este de multă vreme pe lista mea, însă până acum nu am găsit timpul necesar pentru a ajunge aici. Prețurile sunt bune mai mereu, atât la biletele de avion cât și la cazare și închirieri de mașini. În aprilie, poți găsi bilete de avion dus-întors la prețuri de sub 50 de euro cu Wizz Discount Club. Iar o cazare nu depășește 60 de euro pe noapte la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus pentru două persoane. Din Sardinia se poate ajunge foarte ușor în Corsica cu feribotul. Distanța dintre cele două insule este de doar 18 km, iar durata călătoriei este de o oră. Există mai multe companii care asigură transport între Sardinia și Corsica, iar un bilet costă în jur de 25 de euro/segment.

2) O insulă din Grecia, de preferat Creta sau Rhodos

 

Chiar dacă am vizitat până acum vreo 30 de țări, abia anul trecut (în 2016) am ajuns pentru prima dată în Grecia. Defapt, anul trecut am fost chiar de 2 ori în Grecia, de ambele dăți în luna aprilie. Am vizitat Atena, dar și câteva orașe din apropiere precum Corinth sau Loutraki. Experiența grecească mi-a plăcut foarte mult, așa că mi-am propus să ajung cât de curând și într-o insulă din Grecia. Dacă te uiți pe site-urile Ryanair sau Aegean Airlines, poți găsi bilete din București cu escală în aceeași zi și la dus și la întors la vreo 80-100 de euro. Adică un preț foarte bun pentru toate cele 4 zboruri!

Mă voi decide în curând pe care dintre cele două opțiuni o voi alege. Însa ceea ce stiu sigur este faptul că 100% voi alege una dintre cele două variante de mai sus.

Concediul din toamnă

 

Pentru concediul din toamnă, în anii precedenți am optat, printre altele, pentru Maroc (Marrakech în 2013), Insulele Canare (Fuerteventura în 2014, Tenerife în 2015) și Insulele Baleare (Menorca în 2016).

Plan de călătorii 2017: anul acesta vreau să fie anul insulelor. După ce voi merge în concediul din primăvară în Sardinia și Corsica sau într-o insulă grecească, pentru concediul din toamnă am mai multe variante. Acestea sunt Madeira, Insulele Azore sau din nou Insulele Canare.

Madeira sau Insulele Azore și Tenerife

 

O variantă la care mă gândesc în acest moment este o combinație dintre Madeira sau Insulele Azore și Tenerife. M-am gândit cum să fac să ajung în ambele locuri, așa că am început o vânătoare de rute aeriene și am conceput următorul plan de concediu:

 • zbor din București în Tenerife cu Wizz Air, linie directă
 • stau 3-4 zile în Tenerife, apoi zbor din Tenerife în Maderia sau Ponta Delgada cu Binter Canarias
 • stau 5-6 zile în Madeira sau în Ponta Delgada, apoi zbor în Lisabona cu TAP Portugal
 • iar după 2-3 zile în Lisabona, zbor spre București cu Wizz Air sau cu Blue Air

Toate zborurile de mai sus costă în prezent în jur de 450 de euro cu tot cu bagaj de cală inclus. Însă sper să le prind la ofertă în următoarele luni la un preț de 300-350 de euro. Dacă le voi găsi la acest preț, le voi cumpăra instant.

Și astfel, voi vedea atât ceva nou (Maderia sau Ponta Delgada și Lisabona), cât și un loc în care îmi doresc foarte mult să revin, respectiv Tenerife. Și în plus, mi-aș lărgi mica colecție de companii aeriene cu care am zburat până acum cu înca două companii. Respectiv Binter Canarias și TAP Portugal. Până acum am zburat cu TAROM, Aeroflot, Austrian Airlines, Czech Airlines, Air France, Turkish Airlines și evident, cu companiile low cost consacrate Ryanair, Wizz Air și Blue Air.

Plan de călătorii 2017: city break-uri

 

Spania maură

 

Primul city break de anul aecsta va fi la Malaga, pentru care am cumpărat deja biletele de avion. Spania maură m-a atras întotdeauna și demult îmi doresc să vizitez această zonă superbă. În cele 4 zile pe care le voi petrece acolo voi vizita pe lângă Malaga și alte câteva orașe din zonă, precum Ronda, Cordoba și Granada. Și poate și Gibraltar, dacă voi avea timp.

Deocamdată nu m-am gândit și la alte city break-uri. Dar dacă ar fi să fac acum o listă scurtă ar suna cam așa: Islanda (Bucuresti – Budapesta si Budapesta – Reykjavík cu Wizz Air), Malta (tot cu Wizz Air) și Irlanda (cu Blue Air sau Ryanair).

Plan de călătorii 2017: România

 

Am în plan și câteva călătorii în țara noastră. Câteva dintre locurile în care vreau să ajung în acest an sunt următoarele:

 • Cascada Pruncea (Cașoca), județul Buzău
 • Lacul Vulturilor, Munții Siriului, județul Buzău
 • Cetatea Poenari și lacul Vidraru, județul Argeș
 • Viscri, județul Brașov
 • Satul Biertan, județul Sibiu
 • Sibiu

* Foto: Teide, Tenerife

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

 1. grecia merita vizitata

Lasă un răspuns