Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Plan de călătorii 2016

Plan de călătorii 2016

Anul 2015 a fost pentru mine un an destul de agitat din punct de vedere al călătoriilor. Am călătorit destul de mult. Am zburat de 18 ori și am vizitat 10 ţări sau regiuni. Acestea sunt Emiratele Arabe Unite, Malta, Spania, Tenerife – o consider separată de Spania, Belgia, Italia, Austria, Cehia, Slovacia și Ungaria. Practic, în anul 2015 am reușit să profit de toate sărbătorile legale. Am maximizat toate zilele de concediu posibile pentru a pleca în vacanţă sau în city break-uri. În toamnă am avut un concediu mai mare, de 2 săptămâni. Din păcate l-am făcut cam pe fugă. Am vizitat mai multe ţări din parți diferite ale Europei și m-am întors acasă destul de obosit. Aşa că m-am gândit ca în 2016 să îmi organizez un concediu mai liniștit. În care să am timp să mă plictisesc.

Planurile mele mai vechi de a călători în Iordania (la Petra) sau în Maroc (în Agadir și Essaouira) cel mai probabil vor trebui amânate, având în vedere situația politică mondială actuală și multitudinea de atentate care se întâmplă aproape în fiecare zi în diferite părţi ale lumii. În Maroc și Iordania nu a fost niciun atentat recent, dar e mai bine să eviți zonele de genul acesta, aşa că pentru concediul și city break-urile din acest an am ales în special zone safe și zone în care am mai fost și m-am simțit foarte bine.

Plan de călătorii: în prima parte a anului

 

în ianuarie voi merge într-un city break în Londra. Mi-am cumpărat deja biletele și abia aștept să ajung din nou acolo, după aproape 5 ani. Londra este unul dintre orașele care îmi plac cel mai mult. Oraşul este perfect pentru un city break deoarece este plin de obiective turistice la tot pasul;
în primăvară voi pleca într-o scurtă vacanţă de 5 zile în Atena. Voi profita de noile zboruri de la Ryanair. Atena este un oraș pe care demult mi-am dorit să îl vizitez. Însă nu prea mi-a venit sa dau 300 de euro pentru a zbura într-o destinație atât de aproape. Noroc cu Ryanair, care a introdus zboruri la vreo 20 de euro pe segment. Şi mai sunt şi zilnic.

Plan de călătorii: în a doua parte a anului

 

Pentru toamnă, când voi avea un concediu de vreo 2 săptămâni, mă gândesc la mai multe variante și încă nu știu ce să aleg. Variantele sunt următoarele:

1. Insulele Canare. Am mai fost în Canare în ultimii doi ani (în 2014 în Fuerteventura și în 2015 în Tenerife). Canarele sunt cel mai frumos loc pe care l-am vizitat vreodată și m-aş întoarce acolo oricând. Mai am câteva luni până când va trebui să cumpăr biletele de avion, iar până atunci mă voi gândi ce voi alege între Gran Canaria și Fuerteventura. Momentan, aş merge pe varianta cu Fuerteventura, deoarece am atât de multe locuri pe care vreau să le revăd acolo și abia aștept să fac acest lucru cu alți ochi. De asemenea, dacă voi ajunge din nou în Fuerteventura, de data aceasta voi sta mai mult. Minim 10 zile. Şi voi avea timp pentru a trece cu feribotul și pe insula vecină, Lanzarote; 

2. Agadir şi Essaouira (Maroc). Am mai fost în Maroc în 2013 și mi-am jurat că o sa mai revin. Asta deoarece Marocul m-a fascinat și mi-a plăcut enorm de mult. În cazul în care aş alege Maroc, o variantă de zbor ar fi București – Charleroi – Agadir cu Ryanair și returul prin Bergamo, tot cu Ryanair. Din Agadir iți poți lua excursii de o zi în Essaouira. Acesta este oraș aflat la 175 de kilometri înspre nord de Agadir. Sau altă variantă este plaja Legzira. Este o minune a naturii pe care demult îmi doresc să o vizitez. Se află la 150 de kilometri de Agadir, în sud. Însă, cel mai probabil Maroc nu este momentan o zonă foarte safe. Aşa că șansele să aleg varianta Agadir – Essaouira sunt destul de mici.

Varianta de rezervă

 

3. Spania Maură, Gibraltar și Tangier. Dacă nu o să îmi iasă niciuna din primele 2 variante de mai sus, voi călători în sudul Spaniei, nordul Marocului şi Gibraltar. Am avut și anul trecut în plan această excursie, însă nu a fost să fie. Cine știe, poate va fi anul acesta. Planul ar fi să zbor în Tangier, pe ruta București-Bruxelles (Charleroi)-Tangier, cu conexiune în aceeași zi la Ryanair. Am tot studiat și am văzut că plaja din Tangier este foarte frumoasă și aş vrea să stau câteva zile acolo. Apoi, mă gândeam să trec cu feribotul din Tangier în Algeciras sau Tarifa (Spania), de unde sa închiriez o mașină. De aici, as putea să vizitez Gibraltarul. Apoi Malaga, Cordoba, Granada, Alhambra și Ronda. Iar mașina închiriată aş putea să o las pe aeroportul din Malaga. De aici există rute directe către București cu Wizz Air sau cu Blue Air.

 

Alte city break-uri

 

Cu siguranța vor mai fi 1-2 city break-uri neprevazute. Spun asta pentru că mai mult ca sigur nu ma voi putea abține. Şi voi cumpără bilete de avion. Lista mea cu city break-uri este destul de mare. Pe primele locuri se află destinații în care nu am mai fost până acum, dar pe care doresc să le văd în viitorul apropiat, precum Pescara, Oslo, Dublin, și Tel Aviv, dar și destinații în care am mai fost și îmi doresc să revin în viitorul apropiat. Îmi plac foarte mult orasele cu plaja. Mi se pare extraordinar să locuiești într-un astfel de oraș și dacă ai chef, după ce ieși de la servici poți să te duci să te relaxezi la plajă. Oraşele și zonele cu plajă în care am fost și în care aş reveni oricând cu plăcere sunt Barcelona, Alicante, Valencia, Larnaca,  Malta și Coasta de Azur.

De asemenea, în acest plan de călătorii pe 2016 am și câteva destinații din  România. Pe lista scurtă sunt Cluj – oraș în care mereu am fost doar în trecere și niciodată nu am apucat să savurez frumusețea locului, Sibiu, Cascada Pruncea (Casoca) din Siriu și Cârţa, unde se află singura ruină cisterciană din țara noastră.

* Fotografia a fost făcută în Milano în noiembrie 2015

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Ne bucuram!!! Asteptam si alte rute din TM!

Lasă un răspuns