Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Plan de călătorii 2016: update luna iulie

Plan de călătorii 2016: update luna iulie

Plan de călătorii 2016: la începutul anului mi-am setat un plan de călătorii pentru acest an. Am scris despre acest lucru în primul articol publicat pe blog în anul 2016. Am pus pe listă câteva city break-uri, dar și câteva idei pentru un concediu de 2 săptămâni din toamnă. Mi-am propus să respect cât pot de mult ceea ce mi-am propus la începutul anului, însă dacă vor apărea oferte interesante pe diverse rute, pot interveni schimbări de planuri oricând. Acest lucru s-a întâmplat, chiar dacă, în mare, m-am ținut de plan până acum. Pe scurt, mi-am propus ca în primele 6 luni să merg în 2-3 city break-uri. Însă, am depăşit deja acest obiectiv.

În general, prima jumătate a anului o dedic city break-urilor. Având în vedere că în această perioadă sunt și câteva sărbători legale, încerc să profit de ele la maxim. Iar apoi, în a doua parte a anului, mă concentrez pe un concediu mai mare, de vreo 2 săptămâni. În general, în acest concediu vizitez mai multe ţări.

Plan de călătorii 2016: ianuarie-iulie

  • în luna ianuarie am petrecut un weekend la Londra. Nu mai fusesem aici de vreo 5 ani de zile, aşa că am fost foarte bucuros să revin şi să văd orașul cu alți ochi. Londra este unul dintre orașele care mi-au plăcut cel mai mult. De această dată am vizitat și câteva obiective care prima dată când am fost la Londra mi-au scăpat. Printre acestea se numara Camden Town şi Palatul Kensington. Despre excursia mea la Londra din luna ianuarie am scris acest articol.
  • în luna februarie am fost la Cluj, la meciul de tenis din Fed Cup dintre România și Cehia. Am profitat de ocazie și am vizitat și Mânăstirea Cârţa, despre care am scris acest articol. Cârţa era unul dintre obiectivele mele pentru acest an și mă bucur foarte mult că am ajuns acolo.
  • în luna aprilie am fost de două ori în Atena, în două săptămâni consecutive. Prima dată am stat 5 zile, iar a doua oară am stat 3 zile. Recunosc, ofertele de la Ryanair m-au dat pe spate. Aşa că am cumpărat bilete pentru 2 city break-uri, ambele în luna aprilie și abia am reuşit să mă abţin să nu mai cumpăr şi alte bilete tot la Atena. În prima excursie la Atena am închiriat o mașină și am vizitat, printre altele, Corinth și Loutraki.
  • în luna iunie am fost într-o excursie de 4 zile în sudul Germaniei. Am zburat de la București la Cluj cu Blue Air, iar de la Cluj la Memmingen cu Wizz Air. De aici, am vizitat orașele Ravensburg, Bad Saulgau, Bad Waldsee și Altshausen. Iar la întoarcere, am zburat de la Stuttgart la București cu Blue Air. Din fericire am avut la dispoziție aproape jumătate de zi pentru a vizita Stuttgart-ul.
  • în luna iulie am fost, din nou, la Cluj. De aceasta dată am fost la meciul de tenis din Cupa Davis dintre România și Spania. Am zburat la dus cu Blue Air și la întoarcere cu TAROM.

Plan de călătorii 2016: ce urmează în partea a doua a anului?

Așadar, în prima parte a anului am vizitat 3 ţări (Anglia, Grecia – de două ori și Germania). În total, am zburat de 11 ori. Până acum, recordul meu de zboruri într-un an este de 18 zboruri, în 2015, când am vizitat 10 ţări.  Însă, până la finalul anului 2016 am șanse mari să bat recordul de zboruri, însă nu și recordul de ţări văzute într-un an.

Plan de călătorii 2016: pentru concediul din toamnă am ales Insulele Baleare. Mai precis Menorca, cu o escală de o zi și o noapte în Barcelona. Iar pentru mini vacanţa de 30 noiembrie – 1 decembrie, am mai multe variante la care mă gândesc. Deoarece va fi iarna, va trebui să găsesc un city break într-o locatie sudică, eventual cu plajă. Pe lista mea sunt Napoli, Catania sau Valencia.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns