Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Paris – 5 sfaturi utile pentru o vacanță de nota 10

Paris – 5 sfaturi utile pentru o vacanță de nota 10

Paris, capitala Franței, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Dacă nu chiar cel mai frumos. Însă, înainte de a ajunge aici, ar fi bine să afli niște tips and tricks legate de transport, cazare, shopping, restaurante sau muzee. Paris-ul este un oraş uriaş. Populaţia zonei metropolitane este de peste 12.5 milioane de oameni (asta oficial). Aşadar, dacă ai în plan un city break sau o vacanţă de mai multe zile în capitala Franței, iată cinci sfaturi pe care trebuie să le cunoști înainte să te dai jos din avion.

Paris – 5 sfaturi utile pentru o vacanţă de nota 10

 

1. Din Aeroport în Paris

 

Nu accepta ofertele de taxi ale băieților bronzați care te așteaptă până să ieși din aeroport. Dacă ești la aeroportul Charles de Gaulle, taxiurile se iau de afară, acolo unde un funcționar te va ghida la taxiurile libere. Costul unui taxi este destul de piperat. Poți să te aștepți să plătești până la 50-60 de euro dacă mergi în nordul Parisului. Dar cel mai bine este să iei RER-ul B sau autobuzul Roissy Bus care te lasă direct la Operă. Iar dacă aterizezi la Beauvais, poți sa iei autobuzul de 17 euro care te lasă în Paris la Porte Maillot.

2) Din Paris în Paris cu metroul

 

Cel mai bun mijloc de transport în Paris este metroul, având 16 linii și peste 300 de stații! Un teanc de 10 bilete costă aproximativ 13 euro și poate fi cumpărat fie de la casă, fie de la automatele speciale care acceptă monede și bani și dau și rest. De asemenea, poți să cumperi bilete și cu cardul. Cu toate că este foarte complex, metroul din Paris este bine organizat, cu hărți și semne peste tot, încât este greu să te pierzi. Îți recomand să fii atent la anunțurile din metrou pentru că, în mod constant, se închid stații pentru reparare și modernizare.

3) La restaurant

 

Îți recomand să nu iei masa chiar lângă monumente. Te vei bucura de o priveliște minunată, dar buzunarul tău va avea de suferit. Cu toate acestea, îți recomand câteva locuri unde poți lua masa pentru aproximativ 25 de euro de persoană:

– Pe cheiurile Senei (în dreapta cum mergi înspre Trocadero), la poalele turnului Eiffel, este un restaurant reconfortant, de unde poți să-ți cumperi un cheeseburger și o bere bună. Ai grijă, toaleta este într-un vapor și este contra cost!

– Lângă Luvru, cum mergi prin Jardine des Tuileries spre Concorde, chiar lângă parcul de distracții este o mică terasă unde poți degusta un croque madame a la francaise.

– Lângă Opera Garnier, cum ajungi la Eglise de la Trinite, vei găsi un restaurant bun, care servește supă de ceapă și melci (6 sau 12, după preferință).

– Chiar în Musee d’Orsay, la etaj, este un restaurant cu autoservire în spatele ceasului. Aici vei găsi un minunat sandviș cu somon.

4) La cumpărături

 

Dacă ești în căutarea unei călătorii în care poți face și shopping, Parisul este alegerea perfectă. Dacă vrei să-ți iei mâncare mai ieftină (iaurturi, mezeluri, dulciuri), poți să te duci cu încredere la magazinele Monop deschise de luni până sâmbătă, de dimineața până noaptea și duminica până la prânz. Vei găsi de asemenea și magazine Carrefour. Dacă vrei să cumperi cadouri, cărți sau haine mai ieftine, poți să încerci cu încredere la Monoprix. Iar dacăvrei obiecte de lux, îți recomand somptuoasele galerii Lafayette de lângă Opera Garnier, unde vei găsi cele mai multe dintre brandurile de lux pe care le cauți.

5) Prin Paris – sfaturi generale

 

Dacă mergi vara, pregătește-te de o vreme atlantică. E soare, dar temperatura nu depășește 25 de grade. Plouă din senin, deci nu uita să ai umbrela la tine. În fiecare prima miercuri a lunii se verifică sirenele antiaeriene, așa că nu te speria dacă o să auzi un vuiet puternic. În fiecare primă duminică a lunii e gratis la muzee, dar e coadă. De fapt, toată vara e coadă, așa că e bine să-ți cumperi bilete din timp, online sau de la agenția turistică. Lângă turnul Eiffel și Champs Elysees sunt escroci care te pun să semnezi pe o listă și să donezi bani. Ignoră-i! Nu uita să faci o plimbare pe Sena cu Bateaux Mouches.

Bon Voyage!

Guest writer: Mihai Moldoveanu

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Eu as recomanda lantul de restaurante Hippopotamus. Sunt restaurante mid-range unde 3 courses sunt la 25 euro. Ce e de mentionat e faptul ca toate au produse din propriile ferme(toate franceze),calitatea si decorul din ele da a restaurant care vrea sa lupte pentru o stea Michelin in cativa ani.
    Totusi n-as recomanda Berea in Paris… Dat fiind faptul ca 2 beri sunt la pretul unei sticle de vin si vorbim de cel mai made producator de vinuri la nivel European.

Lasă un răspuns