Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Palmares de călător 2014: unde am fost şi ce am văzut

Palmares de călător 2014: unde am fost şi ce am văzut

Palmares de călător 2014: m-am gândit să scriu un articol în care prezint retrospectiv călătoriile mele pe care le-am „fabricat” în anul 2014. Pentru mine, anul 2014 a fost un an bun pentru călătorii, deși am călătorit mai putin decât în anul 2013. Dar de această dată călătoriile au fost mai lungi, mai spectaculoase și mai calitative.

Am reușit să ajung atât în sudul extrem al continentului european (Insulele Canare), cât și în nordul continentului, în Peninsula Scandinavă. Pentru anul 2015 planurile sunt și mai mari. Voi încerca să descopăr noi locuri și noi ţări în care nu am mai fost până acum, dar și alte locuri în care voi reveni cu plăcere.

Palmares de călător 2014

 

luna mai. Prima mini vacanță a anului 2014 a venit abia în luna mai, cu un city break de 4 zile la Viena.

– luna iunie. City break de 5 zile în sudul Suediei (Malmö, Halmstad, Helsingborg) și în Danemarca (Copenhaga, Helsingor).

– luna octombrie. Marele concediu din anul 2014 a fost în luna octombrie, o excursie de 10 zile în Insulele Canare (Fuerteventura).  Dar și cu escală de 2-3 zile la dus și la întors în Barcelona. Peisajele superbe pe care le-am văzut în Fuerteventura sunt în top cele mai frumoase locuri în care am fost.

– luna noiembrie. Finalul lunii noiembrie cât și ziua Națională a României m-au prins într-un city break de 4 zile la Torino, în nordul Italiei.

– luna decembrie. Înainte de Crăciun am vizitat Parisul.

Ce urmează în anul 2015?

 

Pentru anul 2015, am schițat un plan de călătorii. Voi merge în două city break-uri în ianuarie şi februarie, la Bruxelles şi la Roma. Pentru aceste 2 city break-uri acum cumpărat deja biletele de avion. Apoi, am în plan o excursie în Malta sau în Dubai în aprilie-mai. Iar în luna octombrie planul este să ajung la Petra, în Iordania. Mi-a venit această idee mai demult, când am văzut că TAROM-ul are zbor direct către Amman. De aici poți face 3 ore cu mașina sau cu autocarul până la Petra. Pe lângă acestea, trebuie să văd cum fac să dau o tură și pe la Londra sau Dublin, iar vara poate undeva prin Italia. Cu toate acestea, din luna iulie Wizz Air va avea zbor direct către Stockholm, acesta fiind un oraș care mă tentează mai mult decât oricare altul din Europa.

Abia aștept la finalul anului 2015 să trag linie și să văd dacă mi-am respectat planul. Poate voi reuşi chiar să depăşesc acest plan.

Vă urez tuturor cât mai multe călătorii în 2015 și nu uitați:

“Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu pot citi decât o pagină din ea.” Sfântul Augustin

One Comment

  1. Frumoase poze si amintiri! Iti doresc un 2015 cel putin la fel de bun.
    Barcelona e o destinatie deosebita, in fruntea listei si pentru mine.

Lasă un răspuns