Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Oferte de 1 mai: Cât costă un city break la Istanbul?

Oferte de 1 mai: Cât costă un city break la Istanbul?

Toamna și primăvara sunt cele mai bune perioade pentru city break-uri ieftine. Dacă în această perioadă poți zbura către destinații precum Londra, Roma sau Bruxelles la prețuri de sub 20 de euro pe segment, după părerea mea o altă destinație
mai interesantă decât majoritatea orașelor europene în care poți găsi oferte de 1 mai: Istanbul.

Istanbul este un oraș al contrastelor. Cu o istorie impresionantă, oraşul a fost atât capitala Imperiului Roman de Răsărit, cât și a Imperiului Otoman. Pentru a-ți face o idee legată de principalele 10 obiective turistice pe care le poți vedea la Istanbul, am scris un articol aici.

Cât costă un city break la Istanbul?

 

Cautând o destinație și uitându-mă pe oferte de 1 mai, am descoperit o ofertă interesantă la Fly Pegasus, compania aeriană low cost turcească. Zborul din București către Istanbul (Sabiha Gokcen) cu plecare în data de 1 mai (vineri) și cu întoarcere în data de 4 mai (luni) costă 87 de euro. Fly Pegasus oferă bagaj de cală gratuit. Iar limita este de 15 kg pentru zborurile interne şi 20 de kg pentru zborurile internaționale. Mai multe detalii găseşti pe site-ul oficial al companiei Fly Pegasus, www.flypgs.comAeroportul Sabiha Gokcen este însă destul de departe de centrul oraşului. De la aeroport până în centru faci cam o oră şi jumătate cu autobuzul.

Fly Pegasus

În perioada 1 – 4 mai, cazarea în Istanbul este destul de ieftină. Poți găsi fără probleme cazare la un preț rezonabil  la un hotel de 4 stele în Peninsulă. Adică în zona veche a orașului, unde sunt situate marea majoritate a obiectivelor turistice importante. De exemplu, pe site-ul de rezervări online booking.com poți găsi oferte la preţuri de aproximativ 50 de euro pe noapte, camera dubla sau twin. Cu tot cu mic dejun inclus. Deci 25 de euro pe noapte de persoană.

Preţuri foarte bune pentru Istanbul sunt și la TAROM. Preţul pentru o călătorie dus-întors începe de la 130 de euro dus-întors, în aceeași perioadă (1-4 mai 2015). Însă, dacă alegi TAROM, aterizarea este pe Aeroportul Ataturk. Acesta este cel mai mare aeroport din Istanbul. Tot în aceeași perioadă, Turkish Airlines oferă un preț care pornește de la 207 euro pentru o călătorie dus-întors.

Poți găsi oferte de 1 mai ieftine și în alte destinații din Europa, precum Roma (Ciampino), Bruxelles (Charleroi) sau Amsterdam (Eindhoven).

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

2 Comments

  1. In aceasta perioada cazarea, nu este deloc ieftina ci din contra, preturile cresc pt ca cererea este foarte mare, 50 euro pe noapte in aceasta perioada nu gasesti nici macar la 3 stele, nici de cum la 4 stele asa cum se specifica in articol.
    Aeroportul Sabiha Gokcen ?! o fi zborul mai ieftin dar transferul in oras tinand cont la cati zeci de km este situat? iar Taromul nu are preturi bune la nimic……..

  2. Articolul este scris si postat pe 14 ianuarie (acum 2 luni). Atunci erau alte preturi, acum este normal sa fie mult mai mari…

Lasă un răspuns