Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Noutăţi despre Aeroportul Brandenburg Willy Brandt din Berlin

Noutăţi despre Aeroportul Brandenburg Willy Brandt din Berlin

Un articol publicat recent pe site-ul businesstraveller.com ne spune ce se mai întâmplă cu Aeroportul Brandenburg Willy Brandt din Berlin. Acesta este un proiect care trebuia să fie realizat cu suma de 2.8 miliarde de euro, însă a costat până în prezent peste 6 miliarde de euro. Şi ar fi trebuit să fie inaugurat acum câțiva ani. Respectiv în anul 2010. Finalizarea proiectului fost amânată de multe ori și s-a stabilit că inaugurarea oficială a aeroportului va avea loc în anul 2016.

Însă, conform site-ului businesstraveller.com, inaugurarea Aeroportului Brandenburg Willy Brandt din Berlin nu va avea loc mai devreme de anul 2017. Asta din cauza unor probleme de construcție și de siguranță, mai ales după ultima problemă descoperită recent. Potrivit franceinfo.fr, plafonul clădirii terminalului s-a dovedit a fi prea greu. Iar unele site-uri de știri spun că este posibil ca aeroportul să nu se mai deschidă niciodată.

Aeroportul Brandenburg Willy Brandt: noutăţi

 

Orașul Berlin este deservit în prezent de două aeroporturi, Schonefeld și Tegel. Iar în decembrie 2015, autoritatea care controlează aeroporturile din Berlin a stabilit ca Aeroportul Tegel să primească suma de 20 de milioane de euro pentru ca acesta să rămână operațional până când Aeroportul Brandenburg Willy Brandt va fi deschis. După care, Aeroportul din Tegel se va închide.

Aeroportul din Tegel va continua să se extindă până când Aeroportul Brandenburg va fi deschis. Se va mări capacitatea terminalului deja existent și de asemenea va construi un nou terminal pentru companiile low cost. Ironic, toate aceste lucruri vor face ca aeroportul din Tegel să fie mai mare decât Aeroportul Brandenburg. Asta ținând cont de numărul de pasageri care vor fi transportați. Tegel va ajunge la 40 de milioane de pasageri în următorii ani. Iar Brandenburg a estimat un număr de 27 de milioane de pasageri. Articolul complet îl găsiți pe site-ul businesstraveller.com.

Sursa foto: spiegel.de

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns