Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Muntele Teide (Tenerife) – excursie de o zi

Muntele Teide (Tenerife) – excursie de o zi

Muntele Teide este cel mai vizitat obiectiv turistic din Tenerife și nu trebuie ratat. Indiferent de câte zile vei petrece în Tenerife, să aloci o zi întreagă pentru Teide it’s a must! Poți ajunge foarte ușor pe muntele Teide deoarece aproape de la orice hotel îți poți cumpăra o excursie, însă există și varianta pentru care am optat și eu, adică să închiriezi o mașină și să explorezi pe cont propriu, variantă pe care ți-o recomand și ție deoarece ai mai multă flexibilitate.

Muntele Teide este cel mai înalt vârf din Spania și al patrulea din Europa. Acesta are o înălțime de 3.718 metri altitudine, fiind întrecut doar de Mont Blanc, Monte Rosa și Großglockner. De asemenea, Teide este al treilea cel mai mare vulcan activ din lume situat pe o insulă vulcanică.

Excursia către vârful vulcanului Teide este formată din trei etape. Prima: drumul până la telecabină (pe care îl poți parcurge cu autocarul, cu o mașină închiriată sau autobuzul 348 din Puerto de la Cruz sau cu autobuzul 342 din Playa de las Americas). A doua esturcarea cu telecabina și apoi o mică distanţă până la vulcan, pe care o parcurgi la pas. Pentru aceasta ultimă etapă vei avea nevoie de un permis special.  Fără acest permis rezervat dinainte de pe site-ul acesta, nu vei putea urca pe Muntele Teide.

Drumul spre Muntele Teide

 

Am plecat din partea de nord a insulei, din orașul Puerto de la Cruz și am urmat drumul TF-21, care trece prin orășelul La Orotava și alte câteva localități foarte mici, dar extrem de frumoase (cum ar fi Las Cañadas del Teide), iar apoi drumul trece exact pe la baza Muntelui Teide, iar când vei fi aproape vei vedea indicatoare care te vor ghida către telecabină. Când am fost noi, în octombrie, era o aglomerație foarte mare la telecabină. Coada era uriașă deoarece tocmai ajunseseră câteva autocare pline de turiști. Din acest motiv am fost nevoiți să abandonăm planul de a urca cu telecabina.

Din câte am înțeles, cel mai bine este să ajungi la telecabină exact la ora la care se deschide, adică ora 9:00, pentru a evita aglomerația. Prețul unui bilet urcare-coborâre este de 26 de euro. Nu este permisă coborârea pe jos, iar drumul parcurs de telecabină durează sub 10 minute. Mai multe detalii despre excursiile și traseele de pe Muntele Teide poți găsi aici.

La început vei vedea palmieri și cactuși pe marginea drumului, însă încet încet aceștia vor dispărea și vor fi înlocuiți de o pădure de conifere. Din fericire, au fost create multe spaţii de parcare în care poți opri și face poze, iar din unele locuri ai o vedere splendidă asupra vârfului vulcanului Teide.

Odată ajuns la altitudinea de 2.356 de metri altitudine, locul de unde se ia telecabina, vei gasi un peisaj impresionant. Plus ceva la care sigur nu te-ai fi așteptat: nisip şi un peisaj selenar!

Imagini de pe Teide

 

Topul celor mai înalte 5 vârfuri din Europa este alcătuit din Mont Blanc (Franța-Italia, 4.810 metri), Monte Rosa (Elveția, 4.636 metri), Großglockner (Austria, 3.797 metri), Muntele Teide (Tenerife, 3.718 metri) și Mulhacen (Spania, 3.479 metri).

Citeşte şi:

Satul Masca din Tenerife – o excursie must do!

sau

Care sunt cele mai bune plaje din Tenerife?

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Frumos…. Recomand tuturor.

Lasă un răspuns