Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Miracle Garden din Dubai – minunea din deșert (galerie foto)

Miracle Garden din Dubai – minunea din deșert (galerie foto)

Emiratezii au fost inspirați când i-au dat denumirea de Miracle Garden celei mai mari grădini cu flori din Dubai. Chiar că este un miracol când ajungi la fața locului și vezi cum supraviețuiesc acele flori la temperaturi de +40 de grade. Și în soare. Defapt, Miracle Garden este cea mai mare grădină cu flori naturale din întreaga lume, nu doar din Emirate. Inaugurată în anul 2013 de Sf. Valentin, grădina are peste 72 de mii de metri pătrați și este absolut impresionantă. Aici sunt plantate peste 100 de milioane de flori, iar turiștii vin ca înecații. La fel am fost și eu, deoarece dacă ajungi în Dubai, nu ai cum să nu iți treci Miracle Garden pe lista de lucruri pe care trebuie să le vezi. Vizitarea Miracle Garden este un must, deoarece să vezi atât de multe plante care trăiesc fără probleme în mijlocul deșertului este un lucru uimitor.

Multe dintre aranjamentele florale au diverse forme precum inimi, stele, piramide și multe alte figuri. Vei vedea și multe mașini pe post de suporturi pentru flori. Chiar dacă la prima vedere pare chicios, când ajungi la fața locului părerea ți se va schimba, deoarece aranjamentele florale pe bază de mașini chiar sunt ingenioase și arată foarte bine. De asemenea, aici vei găsi o copie în miniatură a turnului Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire de pe planetă. Iar lângă este și o miniatură a Turnului Eiffel din Paris.

Unde este situată Miracle Garden?

 

Cum ajungi la Miracle Garden? Pai simplu, cel putin teoretic, având în vedere că gradina se află undeva la marginea Dubai-ului. Respectiv în zona Dubailand, aflată la vreo 25 de km de Downtown Dubai. Mai precis de Burj Khalifa.

Prima variantă este să ajungi aici cu autobuzul F30, care se ia din fața mall-ului Emirates. Autobuzul se ia până la capăt, iar de acolo mai trebuie să mergi doar câteva minute pe jos. Acest lucru poate că nu este prea plăcut dacă afară sunt 45 de grade și soare. Așa ca poți alege varianta pe care am ales-o eu: închiriezi o mașină. Dacă te duci în Dubai, oricum este de preferat să închiriezi o mașină deoarece distanțele sunt foarte mari, chiar dacă pe hartă poate că nu par.

Drumul este destul de întortocheat. Așa că, deși sunt semne care te ghidează spre Miracle Garden, ar fi bine să folosești GPS-ul dacă vrei să ajungi la destinație fără să te încurci.

Cât costă intrarea?

 

Deși probabil administrarea și îngrijirea Miracle Garden este foarte scumpă, acesta este un obiectiv destul de ieftin de vizitat. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de dirhami, iar copiii cu vârste de până la 3 ani pot intra gratuit. 30 de dirhami înseamnă aproximativ 7 euro.

Programul de vizitare este în timpul săptămânii de la 9 dimineața la ora 21, iar în weekend-uri de la 9 dimineața la ora 23. Iar la arabi, weekendul este în zilele de vineri și sâmbătă. De asemenea, este bine de reținut faptul că Miracle Garden este deschisă între lunile octombrie și aprilie. Iar din iunie până în septembrie grădinile sunt închise din cauza temperaturilor foarte ridicate și greu de suportat.

Perioada cea mai bună de vizitare este ori dimineața la ora de deschidere, ori seara, în jur de ora 17. Altfel, va trebui să ții cont de faptul că este foarte cald și poate vei avea nevoie de o umbrelă. Sau măcar de o șapcă sau o pălărie.

Mai jos, o galerie foto de la Miracle Garden din Dubai

 

Miracle Garden Dubai

Miracle Garden

Miracle

Miracle

Miracle Garden Dubai

Miracle

Miracle

Miracle

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns