Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Low cost – 5 avantaje şi 5 dezavantaje

Low cost – 5 avantaje şi 5 dezavantaje

Stând de vorbă cu niște prieteni, am constatat că nu toată lumea ştie exact ce înseamnă o companie low cost și care sunt diferențele față de o companie aeriană de linie, iar mulţi au impresia că aceste companii sunt „proaste” şi au numai avioane vechi. Însă adevărul este cu totul altul, aşa că voi descrie mai jos care sunt, în opinia mea, avantajele și dezavantajele unei călătorii cu o companie low cost, spre deosebire de o companie de linie.

Low cost – avantaje

 

1. Preţurile sunt mult mai mici decât la companiile de linie. Cu cât rezervarea este făcută cu mai mult timp înainte, cu atât tariful este mai mic (uneori preţurile pornesc chiar de la 10 euro pe segment);

2. Mereu companiile low cost au diverse oferte promoționale. De exemplu, Ryanair oferă 100.000 de bilete la prețul de 19.99 euro pentru zborurile care vor fi efectuate în toamna anului 2014 pe rutele București-Londra și București-Dublin.

3. Frecvențe mari de zbor;

4. Curse directe, fără escală;

5. Poți cumpăra bilete one-way la preţuri foarte mici. În timp ce companiile de linie practic te obligă să cumperi bilete dus-întors, oferindu-ţi de multe ori aproape același preț pentru o călătorie one-way sau dus-întors. De exemplu, dacă dorești să iți organizezi o călătorie zburând dintr-un oraș în altul, cum ar fi ruta București-Barcelona-Amsterdam-București, la o companie low cost poți plăti cam 1/4 din prețul oferit de o companie de linie.

Low cost – dezavantaje

 

1. Plătești suplimentar pentru orice serviciu în plus. Cum ar fi rezervarea locului, spaţiu mai mare pentru picioare, mâncare, priority boarding, etc;

2. Nu ai bagaj de cală. Iar costul pentru acest serviciu este în jur de 25-30 de euro. Uneori prețul este chiar mai mare decât cel plătit pe bilet;

3. Aterizarea (de obicei) pe aeroporturi secundare. Acest lucru te obligă să pierzi timp mai mult pentru a ajunge în centrul orașului. Acest lucru poate fi uneori și un avantaj, în cazul în care nu te interesează orașele mari, ci countryside-ul.

4. Taxe pentru depășirea dimensiunii și greutății bagajului de mână. De exemplu, la Wizz Air dimensiunile unui bagaj de mână permis gratis în avion sunt 42 x 32 x 25 cm, iar la Ryan Air și Blue Air dimensiunile sunt 55 x 40 x 20 cm, aşa că ai grijă înainte de a pleca să verifici dimensiunile bagajului de mână, pentru a nu avea surprize neplăcute.

5.  Disconfortul creat de îngrămădeala de la ghișeu, din autobuzul care te transportă către avion și de la intrarea în avion, pentru ocuparea locurilor dorite. De asemenea, tot un disconfort iți pot crea și scaunele care nu se rabatează, pentru ca spaţiile dintre scaune să fie cât mai mici și să încapă cât mai mulţi pasageri.

În concluzie low cost-ul este foarte util dacă vrei să călătorești ieftin, from point to point, fără să te intereseze foarte mult confortul.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns