Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Lilla Torg – centrul vechi al orașului Malmö

Lilla Torg – centrul vechi al orașului Malmö

Una dintre cele mai frumoase țări în care am făcut călătorii până în prezent este, fără îndoială, Suedia. Mereu îmi face plăcere să îmi amintesc de locurile pe care le-am văzut acolo, dar și să mă gândesc când voi reveni în această țară. Deși Stockholm și Göteborg sunt probabil cele mai frumoase orașe din Suedia, nu trebuie să uităm de Malmö. Acesta este al treilea mare oraș al Suediei. Iar într-un top al celor mai inventive orașe din lume, realizat de OECD și prezentat de către Forbes, Malmö este situat pe locul 4. Având o densitate de brevete de 6.8 la 10.000 de locuitori, Malmö este de asemenea în topul orașelor cu cea mai tânăra populație. Jumătate din aceasta fiind sub vârsta de 35 de ani.

Lilla Torg – centrul vechi al orașului Malmö

 

Lilla Torg

Locul care m-a impresionat cel mai mult în Malmö este Lilla Torg, sau mai pe românește Mica Piață. Lilla Torg este o piață în formă de pătrat, aflată chiar lângă Piața Centrală din Malmö, Stortorget. Zona istorică Lilla Torg este plină de cafenele și restaurante, unde atât turiștii cât și localnicii se adună ca să mănânce sau să bea bere. Piața a fost construită în anul 1590, ca o extensie a Pieței Centrale, iar în acea perioada Lilla Torg era locul preferat al comercianților cu amănuntul, care vindeau în special carne, pește și pâine proaspătă.

Tarabele au început să fie înlocuite cu case începând cu anii 1700. Iar mica piață a comercianților devenea, încet, înghițită de case. La începutul anilor 1900, Lilla Torg a fost transformată în ceea ce este și azi. Respectiv o zonă de atracție pentru localnici și pentru turiști, plină de restaurante, dar încă se păstrează clădiri construite în anul 1590.

Prețurile restaurantelor și cafenelelor din zona sunt destul de mari, comparativ cu alte localuri din Malmö. Însă locaţia și istoria acestei mici piețe merită, fără îndoială, niște bani în plus. Dacă ajungi în Malmö, nu trebuie sa ratezi o vizită la Lilla Torg.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lilla Torg

Lasă un răspuns