Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Lacul Meledic – un lac dulce într-un masiv sărat

Lacul Meledic – un lac dulce într-un masiv sărat

Dacă ești în căutarea unui weekend relaxant și iți dorești altceva decât stațiunile de pe Valea Prahovei sau Brașov, județul Buzău poate fi o soluție inspirată. Județul Buzău impresionează prin varietatea peisajelor naturale unice. Aici găseşti locuri precum Vulcanii Noroioși, Focul Viu de la Terca sau Valea Sării. Însă din punctul meu de vedere cel mai frumos loc din județul Buzău este Platoul salin Meledic. Acesta se află la o distanţă de doar 160 de km de București. Aici se află cea mai lunga peșteră din sare din Europa, dar și Lacul Meledic.  Acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Lacul fără fund.

Lacul este situat la doar 55 de km de orașul Buzău, însă având în vedere că drumul trece prin câteva sate și nu este în totalitate asfaltat, distanţa se parcurge cu maşina în peste o oră. Unicitatea lacului Meledic este dată de faptul că acesta este alcătuit din apă dulce, însă este plasat chiar în mijlcoul unui masiv sărat. 

Lacul Meledic – un lac dulce într-un masiv sărat

 

Platoul carstic Meledic și Lacul Meledic se află la o înălțime de aproximativ 600 de metri, iar priveliștea către sudul Munților Vrancei este impresionantă.

Din platoul Meledic face parte și Peştera 6S (accesibilă doar speologilor), aceasta fiind cea mai lunga peșteră de sare din Europa (1257 de metri) și a doua din lume, după Pestera Malham din Israel, care are o lungime totală de 3100 de metri. Chiar lângă lacul Meledic se află şi Pensiunea Meledic, o pensiune de numai 2 stele care arată ca și cum ar fi părăsită, însă este funcțională. Din păcate, nu există niciun restaurant în zonă.

Citeşte şi:

Muntele de sare de la Lopătari – Judeţul Buzău

sau

Excursie pe Lună: Vulcanii Noroioși

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns