Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

La plimbare prin cartierul londonez Maida Vale

La plimbare prin cartierul londonez Maida Vale

În a treia săptămână din luna ianuarie 2016, profitând de ziua liberă primită în data de luni, 25 ianuarie (Ziua Unirii), am hotărât să plec într-un scurt city break în Londra. Nu mai fusesem aici de aproape 5 ani în urmă. Astfel, am rememorat tot ce ce am văzut atunci, în 2011, dar am reușit să ajung și în alte zone pe care doream să le văd și în urmă cu 5 ani, dar nu avusesem timp atunci. Îmi place foarte mult Londra. Dacă ar fi să locuiesc aici, unul dintre cele mai interesante lucruri mi se pare unicitatea cartierelor rezidențiale.

Cartierele londoneze diferă foarte mult unul de celalalt. Nu trebuie să mergi decât câteva străduțe și te vei simţi ca şi cum ai mers deja foarte mult, deoarece peisajul se poate schimba radical. Chiar dacă sunt diferite, cartierele londoneze sunt construite ținându-se cont de un lucru comun. Adică o stradă mare și plină de restaurante, cafenele și magazine, înconjurată de o zonă rezidențială. Cu toate acestea, există și cartiere în Londra unde această regula nu se aplică. Unul dintre acestea fiind cartierul în care am „locuit” în acest weekend, Maida Vale.

La plimbare prin cartierul Maida Vale

 

Maida Vale este un impresionant cartier rezidențial situat în nord-vestul Londrei, aproape de Regent’s Park. Nu auzisem de acest cartier înainte, însă am ajuns aici datorită locației hotelului pe care l-am ales pentru acest city break. Din punctul meu de vedere, cazarea în Londra este problematică. Asta deoarece este foarte greu să găsești un hotel decent. Şi la un preț decent. Deşi poate părea o fitză, am stat la hotelul Marriott din cartierul Maida Vale, pe care l-am găsit la ofertă pe booking.com. Preţul a fost de 500 de lei pe noapte. Iar eu l-am considerat un preț foarte bun pentru Londra și pentru condiţiile pe care le oferă Marriott, mai ales având în vedere că data trecută când am fost în Londra am stat la un preț mai mare (95 de lire pe noapte), la un hotel de 2 stele. Şi din zona King’s Cross. Adică o zonă naşpa.

Mereu când ma uit în istoricul meu de pe booking.com mă mir cum de am putut să dau aproape 600 de lei pe noapte pe un hotel de 2 stele. Însă ştiu că atunci când am făcut rezervarea efectiv nu am găsit nicio variantă mai bună.

Maida Vale

Am ajuns la hotel seara, obosiți, aşa că nu prea am reușit să vedem împrejurimile. A doua zi dimineaţă am pornit într-o lungă plimbare din cartierul Maida Vale până în Camden Town (distanţă de vreo 5 kilometri). Odată ieșiți din hotel, am remarcat faptul că în tot cartierul Maida Vale aproape că nu am văzut niciun restaurant sau magazin, ci numai case rezidențiale impunătoare. Ne-am dat seama apoi că Maida Vale nu este un cartier oarecare. Ci este un cartier în care locuiesc oameni bogați. Asta având în vedere ce mașini aveau prin curți (alde Bentley, Aston Martin, Porsche).

Maida Vale

Maida Vale – cartierul caselor construite în stil georgian sau victorian

 

Mergând în continuare și întrebându-ne oare unde sunt magazinele și restaurantele, am descoperit Clifton Road. Este o stradă plină de restaurante, cafenele și magazine. Aceasta este singura stradă de acest gen pe care am găsit-o în Maida Vale. În rest erau numai case rezidențiale superbe, majoritatea construite în stil georgian sau victorian. Şi foarte bine întreținute. Ne-am continuat drumul spre Camden Town, iar aproape de Regent’s Park am dat de Stadionul de Cricket Lord’s, dar și de Sinagoga Liberală din Londra.

Maida Vale

Maida Vale

Maida Vale

London Jewish Liberal Synagogue

Mi-a plăcut atât de mult cartierul Maida Vale. Atât de mult încât primul lucru pe care l-am făcut după ce m-am întors acasă a fost să caut pe net, pentru cultura mea generală, cam cât costă o casă în această zonă. Rezultatul? Se pare că fără câteva milioane de lire nu prea ai cum să locuiești în Maida Vale. Iar legat de chirii, cea mai ieftină chirie pe care am găsit-o în cartierul Maida Vale este de 550 de lire pe săptămână. Adică 2.200 de lire pe luna! Pentru un apartament cu un dormitor, cu o suprafață de doar 55 de metri pătrați. Şi situat undeva la „periferia” cartierului.

Ca și concluzie, deși îmi plac foarte mult orașele cu soare și plajă (precum Barcelona, Valencia, Nisa, etc) și sunt un fan al zonelor calde, pot spune că Londra mi-a plăcut foarte mult și cu siguranță în viitorul apropriat voi reveni aici. Şi poate, cine știe, voi prinde iar ofertă la Marriott.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns