Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Kronborg – Castelul lui Hamlet

Kronborg – Castelul lui Hamlet

Castelul lui Hamlet – Kronborg, este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi dacă plănuiești o excursie în zona Copenhaga – Malmö. Acesta este localizat în cel mai îngust punct al strâmtorii Øresund, cea care separă Danemarca și Suedia. Castelul Kronborg, construit de către regele Eric al şaselea în jurul anului 1420, a fost imortalizat de către William Shakespeare în piesa de teatru Hamlet. În piesă, castelul apărea sub numele de Elsinore. Acest nume provine de la orașul în care se află castelul, respectiv Helsingor.

Cum ajungi la Kronborg – Castelul lui Hamlet?

 

La castelul lui Hamlet se poate ajunge în 2 moduri:

din Suedia: Așa cum am făcut eu, recomand vizitarea castelului Kronborg luând feribotul din orașul suedez Helsingborg către orașul danez Helsingor. Prețul unei traversări este de 24 DKK (3.2 euro) pentru adulți și 15 DKK (2 euro) pentru copii. Pentru a ajunge de la Malmö la Helsingborg, fie închiriezi o mașină, fie alegi o călătorie cu trenul, care durează 39 de minute.

din Danemarca:  Pentru a ajunge din Copenhaga în Helsingor, cea mai bună variantă este cu trenul. Călătoria durează 40 de minute și costa 10 euro. De asemenea, trenurile pleacă din Gara Centrală din Copenhaga în Helsingor din 10 în 10 minute.

Kronborg 1

Curtea castelului Kronborg se poate vizita gratuit. Din acest loc poți admira un peisaj superb, castelul fiind localizat chiar pe malul mării. Dacă dorești să vizitezi castelul, o poți face pentru suma de 75 DKK. În euro, asta înseamnă aproximativ 10 euro. Castelul Kronborg face parte din patrimoniul UNESCO începînd cu anul 2000 și este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele din Danemarca.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Helsingborg Castelul Kronborg Kronborg 3 Castelul Kronborg

Lasă un răspuns