Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Kronborg – Castelul lui Hamlet

Kronborg – Castelul lui Hamlet

Castelul lui Hamlet – Kronborg, este unul dintre cele mai frumoase castele din Danemarca și un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratezi dacă plănuiești o excursie în zona Copenhaga – Malmö. Castelul este localizat în cel mai îngust punct al strâmtorii Øresund, cea care separă Danemarca și Suedia.

Castelul Kronborg, construit de către regele Eric al şaselea în jurul anului 1420, a fost imortalizat de către William Shakespeare în piesa de teatru Hamlet. În piesă, castelul apărea sub numele de Elsinore. Acest nume provine de la orașul în care se află castelul, respectiv Helsingor.

Cum ajungi la Kronborg – Castelul lui Hamlet?

 

Iată cum poți ajunge la Castelul lui Hamlet din Suedia sau din Danemarca: 

– din Suedia: Așa cum am făcut eu, recomand vizitarea castelului Kronborg luând feribotul din orașul suedez Helsingborg către orașul danez Helsingor. Prețul unei traversări este de 24 DKK (3.2 euro) pentru adulți și 15 DKK (2 euro) pentru copii. Pentru a ajunge de la Malmö la Helsingborg, fie închiriezi o mașină, fie alegi o călătorie cu trenul, care durează puțin sub 40 de minute.

– din Danemarca:  Pentru a ajunge din Copenhaga în Helsingor, cea mai bună variantă este cu trenul. Călătoria durează 40 de minute și costă 10 euro. Trenurile pleacă din Gara Centrală din Copenhaga către orașul Helsingor din 10 în 10 minute.

Castelul Kronborg face parte din patrimoniul UNESCO începînd cu anul 2000 și este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele din Danemarca.

Kronborg 1

 

Prețul biletelor

 

Curtea castelului Kronborg se poate vizita gratuit. Din acest loc poți admira un peisaj superb, castelul fiind localizat chiar pe malul mării.

Dacă dorești să vizitezi castelul, biletele de intrare au următoarele prețuri:

  • în perioadele ianuarie – mai și septembrie – decembrie: 90 DKK pentru un bilet întreg sau 80 DKK pentru studenți.
  • în perioada iunie – august: 140 DKK pentru un bilet întreg sau 130 DKK pentru studenți

Biletele se pot cumpăra atât de la fața locului, cât și de pe site-ul oficial al castelului, www.kongeligeslotte.dk.

Pe tot parcursul anului copiii sub 14 ani beneficiaza de intrare gratuita la Castelul Kronborg.

 

Castelul Kronborg

Kronborg 3

Castelul KronborgHelsingborg* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns