Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Insulele Canare(3): Morile de vânt din Fuerteventura

Insulele Canare(3): Morile de vânt din Fuerteventura

Am vorbit în ultimele articole despre Insulele Canare și în special despre Fuerteventura. Iar în acest articol voi povesti despre morile de vânt de pe această insulă. Acestea reprezintă atât o parte a istoriei cât și un punct de atracție pentru turiști. Majoritatea morilor de vânt din Fuerteventura sunt construite din lemn și piatră. Iar în prezent mai există un număr de doar 38 de mori de vânt. 

Morile de vânt din Fuerteventura

 

Dacă te plimbi prin micile sate și orășele din Fuerteventura, este imposibil să nu vezi din când în când câte o moară de vânt. Acestea amintesc de prosperitatea în agricultura de altădată, acum fiind doar o parte a istoriei. Morile de vânt au început să fie construite odată cu invadarea și cucerirea insulelor de către Castilia. Şi au fost folosite până la începutul secolului al XX-lea.

Mori de vânt Fuerteventura

Mori de vânt Fuerteventura

Datorită condițiilor climaterice de pe insulă (vânt puternic), morăritul a fost foarte dezvoltat în Fuerteventura. Locuitorii Insulelor Canare au făcut mari eforturi de-a lungul timpului să cultive pământul, iar morile de vânt erau folosite pentru măcinarea grâului, orzului sau secarei, fiind apoi transformate în faină, care reprezenta un ingredient de bază pentru localnici, pâinea fiind considerată aliment foarte important.

Mori de vânt Fuerteventura

Mori de vânt Fuerteventura

Vei vedea morile de vânt răspândite peste tot pe insulă. Majoritatea dintre acestea sunt recondiționate și arată impecabil. De asemenea, în unele orașe precum Corralejo încă mai sunt păstrate ruine ale unor vechi mori de vânt.

În Fuerteventura se pot găsi două tipuri de mori de vânt. Cele mari, formate din două etaje și care reprezintă modelul original de moară de vânt, cunoscut sub numele masculin de El Molino. Şi morile de vânt mai mici, care au fost construite mult mai târziu, începând cu anii 1800. Acestea din urmă sunt cunoscute local sub numele feminin La Molina.

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. În Grecia, morile de vânt au fost transformate în unități de cazare și chiar aveau mare trecere. Am vrut și noi să rezervăm una când am fost prin Zakynthos, dar nu am avut nicio șansă. Era rezervată cu mult timp înainte.

Lasă un răspuns