Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Care sunt cele mai bune plaje din Fuerteventura?

Care sunt cele mai bune plaje din Fuerteventura?

Care sunt cele mai bune plaje din Fuerteventura? Fuerteventura este una dintre cele mai frumoase insule din arhipelagul Insulelor Canare. Este o destinație perfectă pentru plajă, aici fiind soare în 360 de zile pe an. După ce am petrecut o vacanță de aproape zece zile în Insulele Canare, mai precis în Fuerteventura, iți voi prezenta în acest articol care sunt, în opinia mea, cele mai bune plaje de pe această insulă superbă. În cele zece zile petrecute în Fuerteventura în toamna anului trecut am vizitat fiecare colțișor al insulei. Am trecut probabil prin peste 90% orașele și satele de pe insulă. Şi am văzut aproape toate plajele.

Mai jos, top cele mai bune plaje din Fuerteventura?

 

1) Costa Calma.

 

Costa Calma este probabil cea mai liniștită zonă a insulei. Aici găsești o plajă imensă și nu foarte aglomerată, iar nisipul este  foarte fin și de culoare albă. Situată foarte aproape de Parcul Național Jandia, Costa Calma a avut un boom turistic începând cu anul 1984, iar de atunci s-a dezvoltat foarte mult. În prezent, este una dintre zonele cele mai preferate turiști.

Costa Calma

Costa Calma

2) Playas de los Lagos.

 

Playas de los Lagos din localitatea El Cotillo este, în opinia mea, unele dintre cele mai bune plaje din Fuerteventura datorită apei foarte limpede, dar și a nisipului extrem de fin. El Cotillo este cotată de către tripadvisor ca fiind a patra cea mai bună plajă din Europa!

Playas de los Lagos

Playas de los Lagos

3) Grandes Playas de Corralejo.

 

La sud de orașul Corralejo este o zonă de peste 11 km unde sunt dune de nisip saharian. Tot aici sunt si unele dintre cele mai mari plaje din Fuerteventura. Din acest loc se poate vedea insula Lanzarote, aflată la mică distanță. Plajele sunt absolut uriașe, iar dacă ajungi în Fuerteventura nu trebuie să ratezi aceste locuri!

Grandes Playas de Corralejo

Grandes Playas de Corralejo

4)  Cofete.

 

Plaja Cofete, aflată în sudul insulei în zona localității Jandia, este una dintre cele mai bune plaje din Fuerteventura. Pentru a ajunge aici, vei merge pe un drum superb de aproximativ 20 de km de-a lungul coastei.

Jandia

Cofete – Jandia

5) Playa Izquierda.

 

Aceasta se află în nordul-vestul insulei. Este o plajă mai wild, însă este unul dintre cele mai bune locuri din Fuerteventura unde se poate face surf.

Izquierda

Izquierda

6) Las Lagunas.

 

Playa Las Lagunas este o plajă superbă, cu nisip alb, aflată lângă El Cotillo, respectiv în partea de nord-vest a insulei.

Las Lagunas

Las Lagunas

7) Plaja inundată situată lângă farul din zona Morro Jable-Jandia.

 

Plaja inundadă este o plajă fantastică, cu nisip fin și deschis la culoare. În spatele plajei se găsește o zonă protejată cu pajiști de sare.

Morro Jable - Jandia

Morro Jable – Jandia

Morro Jable - Jandia

Morro Jable – Jandia

8) Punta Prieta.

 

Aflată în nordul insulei, plaja Punta Prieta iți oferă un peisaj superb spre Insula Lupilor (Isla de lobos). Această insulă face parte din parcul natural Corralejo. Plaja Punta Prieta este acoperită cu nisip auriu, amestecat cu rocă vulcanică.

Isla de Lobos

Isla de Lobos

Punta Prieta

Punta Prieta

*  Toate pozele de mai sus sunt făcute în luna octombrie 2014. 

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns