Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Insulele Canare: 7 motive să mergi în Fuerteventura

Insulele Canare: 7 motive să mergi în Fuerteventura

Aș putea să enumăr minim 100 de motive pentru care merită să faci o vacanță în Insulele Canare, mai precis în Fuerteventura. Dar, având în vedere că Arhipelagul Insulelor Canare este format din 7 insule, respectiv Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife, Lanzarote, El Hierro, La Gomera si La Palma, iți voi prezenta mai jos care sunt, în opinia mea și în cunoștință de cauză, principalele 7 motive pentru care o vacanţă în Fuerteventura poate fi alegerea perfectă. Printre acestea se numără vremea perfectă pe tot parcursul anului, plajele minunate pe care le găsești la tot pasul, dar și gastronomia tradițională.

Insulele Canare: 7 motive să mergi în Fuerteventura

 

1) Vremea perfectă.

 

Puține locuri de pe planetă beneficiază de vreme mai bună ca Insulele Canare. Iar de dintre cele 7 insule, Fuerteventura este cea mai privilegiată. Aici, este soare aproape pe tot parcursul anului. Așa că este un loc perfect pentru a scapă de vremea nasoală din Romania. Mai ales pe timp de toamnă-iarnă. Vara, temperaturile aproape că nu scad niciodată sub 20 de grade, iar în timpul iernilor, nu scad sub 15 grade. Temperaturile maxime în zona coastei se situează în jurul a 30 de grade. În timp ce în interiorul insulei este mai cald, ajungând pana aproape de 40 de grade vara.

Jandia - Fuerteventura

Jandia – Fuerteventura

2) Zboruri ieftine, cazare ieftină.

 

Deși este o destinație îndepărtată, dacă iți cumperi biletele de avion din timp, prețul acestora nu depășește 200 de euro pentru o călătorie dus-întors. Asta cu tot cu bagaj de cală. Varianta de zbor cu care am zburat eu în Fuerteventura este București – Roma (cu Wizz Air) și Roma – Fuerteventura (cu Ryanair). Legat de cazare, poți găsi cazare la 50 de euro pe noapte la 3-4 stele, cu tot cu mic dejun inclus pentru 2 persoane.

3) Nicio plajă nu seamănă cu alta.

 

Superbele plaje din Fuerteventura sunt diferite în toate părțile insulei, fiecare are altă culoare, alt tip de nisip (uneori amestecat cu nisip vulcanic), dar și o nuanță diferită de apă. Mie cel mai mult mi-au placut Grandes Playas de Corralejo și plajele din Jandia, Caleta de Fuste și El Cotillo.

El Cotillo - Fuerteventura

El Cotillo – Fuerteventura

4) Peisaje selenare.

 

Prima dată când ajungi în Fuerteventura, peisajele selenare iți vor crea impresia că ai aterizat pe altă planetă. Interiorul insulei este arid, cu munți vulcanici, oferind niște peisaje superbe, total diferite față de ce găsești pe continent.

Corralejo nord

Corralejo nord

5) Destinaţie perfectă pentru sport.  

 

Aici poţi face surf, croaziere, pescuit, volei pe plajă, hiking, scuba diving, etc. Dintre cele 7 Insule Canare, Fuerteventura este insula în care vântul este cel mai potrivit pentru surfing, de aceea este preferată de către pasionații acestui sport. Fuerteventura este locul perfect în care poți învăța să faci surf. Iar instructorii se găsesc la tot pasul. Dacă nu vrei să încerci să iei lecții de surf, poți face croaziere între insule sau excursii în Maroc. Sau poți face scufundări, drumeții pe munții din interiorul insulei. Sau poți sa te relaxezi la un volei pe plajă.

6) Mâncarea tradițională canariană.

 

În Insulele Canare au fost păstrate multe tradiții culinare vechi. Iar dacă ajungi aici trebuie să descoperi mâncarea tradițională, cum ar fi cartofi cu mojo (papas con mojo). Mojo este un sos special, făcut din ulei de măsline, sare, plante locale, usturoi și paprika. Canarienii mănâncă mojo aproape la orice masă. Iar de fiecare dată când comanzi ceva la orice restaurant, ți se va aduce mojo. Alte mâncăruri specifice zonei: preparate din peşte, diverse sosuri speciale, precum și preparate din carne, cum ar fi puchero canario. Acesta este un amestec de carne de vită, porc sau pui cu legume, boabe de fasole și usturoi).

Puchero canario

Puchero canario – sursa foto: www.spanishsabores.com

Supa de peste - Restaurant Pescado Tino, Puerto del Rosario

Supa de peste – Restaurant Pescado Tino, Puerto del Rosario

7) Nightlife.

 

Deși este o insulă liniștită, atât localnicii cât și turiștii din Fuerteventura au o viață de noapte destul de activă. Sunt multe baruri care oferă karaoke live sau cluburi de noapte deschise până dimineața. Recomand Waikiki Club din orașul Corralejo. Sigur, dacă vrei mai multă distracție, du-te în Tenerife. Fuerteventura este o insulă mai liniștită, însă te poți distra și aici fără probleme.

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns