Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Insulele Canare (4): În vizită la Casa de los Coroneles

Insulele Canare (4): În vizită la Casa de los Coroneles

Casa de los Coroneles este un monument istoric și unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe insula Fuerteventrura din Insulele Canare. Casa de los Coroneles a fost construită în anul 1650 de către familia Cabrera Behtencourt și este situată în orașul La Oliva, aflat la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de Puerto del Rosario, capitala insulei. Micuțul orășel La Oliva, cu o populație de doar 23.000 de locuitori, deține și una dintre cele mai frumoase biserici de pe insulă, aflată foarte aproape de Casa de los Coroneles.

Jean de Bethencourt este un nume strâns legat de istoria Insulelor Canare. Aceasta a fost un explorator francez, care în anul 1402 a condus o expediție în Insulele Canare. Bethencourt a ajuns prima dată în insula Lanzarote, însă apoi a cucerit insulele Fuerteventura și El Hierro, primind titlul de Rege al Insulelor Canare.

În vizită la Casa de los Coroneles

 

Având o arhitectură specifică zonei, sobră și austeră, Casa de los Coroneles este un monument emblematic pentru Insulele Canare deoarece a fost reședința oficială a coloneilor care au condus insulele. Cele două turnuri laterale denotă scopul militar al clădirii. Aceasta este construită din piatră, având geamuri și balcoane de lemn, în timp ce curtea interioară este decorată cu foarte mult lemn. În interiorul clădirii, la parter se găsesc hambare, garaje și spatii de depozitare, iar la etaj este reședința colonelului care conducea insula. În prezent, clădirea este folosită pentru a organiza diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictura sau concerte.

Casa de los Coroneles - interior

Casa de los Coroneles – interior

Casa de los Coroneles poate fi vizitată, fiind deschisă publicului de marți până duminică, în intervalele orare 10:00 – 14:00 și 16:30 -19:00, prețul biletului de intrare fiind de doar 3 euro.

Te invit, mai jos, să vizionezi galeria foto cu Casa de los Coroneles.

*Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns