Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii din Tübingen – într-o zi de sărbătoare tipic nemţească

Impresii din Tübingen – într-o zi de sărbătoare tipic nemţească

Am fost de curând într-o vizită în Germania. Îmi place mult această ţară deoarece este ordine, liniște, curățenie și toată lumea își vede de treabă, nu te deranjează nimeni, decât poate opinia publică, atunci când e cazul. De fapt acestea sunt și brand-urile importante ale Germaniei, care diferă aproape esențial de majoritatea țarilor europene. Am vizitat, între altele, orașul Tübingen, la vreo 30 km sud de Stuttgart, capitala Landului Baden-Württemberg care este una dintre cele mai bogate zone ale Germaniei. Iată mai jos câteva impresii din Tübingen.

Tübingen are spre 100.000 de locuitori și este un prestigios centru universitar. În acest oraş se află o celebră universitate a Europei, înființată în secolul XV. Se numeşte Eberhard Karl, iar aici studiază anual vreo 20.000 de studenți. Orașul păstrează în centru o serie importantă de clădiri vechi, bine conservate și restaurate. Clădirile au fost construite între secolele XIV-XVIII. Acestea dau un farmec aparte acestei localităţi, ca mai toate orășelele din sudul Germaniei. Oraşul Tübingen este străbătut de râul Neckar, o apă liniștită și delicată. Acesta curge parcă stând, din locul de unde izvorăște, Munții Pădurea Neagră spre Rin, în care se varsă.

Impresii din Tübingen

Impresii din Tübingen

Impresii din Tübingen

 

Am vrut de mult să vizitez acest oraș, aveam referințe bune despre el, dar până acum nu a fost să fie. Mă refer la timp. Am ajuns pe la ora 11.00 în oraș și nu prea înțelegeam ce se întâmplă, nu era aproape nimeni pe străzi la acea oră, fiind zi lucrătoare! M-am tot mirat până am întrebat un localnic ce se întâmplă și mi-a spus că este Sărbătoare, fiind zi liberă. Era o Sărbătoare numită Fronleichnam, nu prea am ințeles exact ce inseamnă, o sărbătoare religioasă. Pe tinerii ce i-am întrebat ce înseamnă au cam dat din umeri și se cam întrebau între ei ce o fi exact.

În fine, nu conta, era o zi liberă, toată lumea era fericită. Atunci mi-am explicat, știam ce înseamnă în Germania o zi liberă, toată lumea se odihnește, în case, în curți, în propriile grădini, iar spre seară ies liniștiţi cu toții la plimbare, la terasele și grădinile cu bere și mâncare tradițională. Adică ceea ce nemții numesc o zi normală de reîncărcare a bateriilor.

Impresii din Tübingen

Impresii din Tübingen

Tübingen – un oraş foarte liniştit

 

Așa că am profitat din plin de această liniște uimitoare de pe străzi și am admirat clădirile, piețele, parcurile, intersecțiile de drumuri, curățenia, parcările ordonate, râul Neckar, podurile, cafenelele, patiseriile, pensiunile, micile hoteluri, vitrinele magazinelor (închise), adică totul. Foarte deconectant, merită să încercați. În Germania când e zi liberă de Sărbătoare sau duminica, toate magazinele sunt închise.

Doar terasele cu bere și mâncare și cafenelele sunt deschise, care sunt împrăștiate peste tot. Lumea nu vorbește de servici în aceste zile, toți sunt veseli, se distrează și se odihnesc. Ceva tipic german pentru a o zi liberă, în care toți se odihnesc. Luând cu mine aceste Impresii din Tübingen, am plecat apoi spre alte localități, dar și acum parcă simt în vene acea liniște, acel calm nemțesc ce răzbătea de peste tot, care mi-a creat o altă viziune asupra noțiunii de normalitate. De aceea îmi place Germania, unde normalitate este la ea acasă.

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

Tübingen

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns