Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii din Thassos – insula de Smarald

Impresii din Thassos – insula de Smarald

Thassos este cea mai apropiată insulă grecească de România, motiv pentru care aici veți întâlni foarte mulți români. La un moment dat am și uitat că eram în Grecia pentru că peste tot auzeai vorbindu-se românește. Drumul a fost pitoresc și am scurtat cu 200 de kilometri pe traseul Ruse-Veliko Târnovo – Stara Zagora – Makaza (punct de frontieră deschis anul trecut). În Thassos se ajunge cu feribotul de la Keramoti, iar croaziera durează cam jumătate de oră. Iată mai jos câteva impresii din Thassos.

Thassos este o insulă verde pe o structură de marmură, de altfel aici se găsește o carieră de marmură chiar lângă plaja de la care provine numele – Marble beach. Insula dispune de plaje la tot pasul și peisaje spectaculoase mai ales în zona  Mănăstirii Arhanghelului Mihail este situată în partea sud-estică a insulei Thassos. Ca și plaje, recomand Golden beach, Scala – plajă foarte elegantă cu șezlonguri și baldachine și unde e suficient să îți iei ceva de băut (un frappe costă 3 euro) ca să poți folosi șezlongurile și Scala Prinou – care este o plajă, în zona de vest a insulei, mai aerisită cu mai puțini turiști, unde se poate sta la plajă până la ora 21, când apune soarele.

Unde mergem la plajă în Thassos?

 

Este important de amintit acest lucru deoarece în vestul insulei soarele apune mai târziu decât în est. Nu recomand Marble Beach. Aici plaja este formată din pietricele de marmură. Este e foarte aglomerată, iar intrarea în apa este abruptă. Unde mai pui la socoteală şi faptul că drumul până la plajă se face pe un drum nepavat, astfel încât la întoarcere a trebuit să spălam mașina la o spălătorie auto din capătul străzii. S-au gândit grecii la toate.

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos

Mâncarea a fost foarte gustoasă și ieftină. Un Gyros costă 6 euro şi este delicios.  Unul din restaurantele unde am mâncat foarte bine este restaurantul The Twins. Acesta se află în zona Limenas. Aici vei găsi o mare varietate de fructe de mare gustoase făcute pe grătar și după cum ii spune numele, este servit de doi gemeni care foarte simpatici, Elias & Nikos. Ei sunt cei care dețin acest local.

Pentru amatorii de shopping este recomandată  zona comercială din Limenas. Aceasta oferă de la mirodenii și ulei de măsline, dulcețuri de smochine cu nucă și alte specialități grecești până la haine și bijuterii de lux.

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos

Impresii din Thassos. Posibilitățile de distracție sunt destul de limitate în Thassos. Asta deoarece este o destinație pentru familiile cu copii care doresc să stea la plajă și să se relaxeze. Minusurile acestei destinații ar fi faptul că plajele sunt cam neîngrijite. Asta în afară de plaja Scala, unde seara poți servi un cocktail și să asculți muzică bună. Cam acestea ar fi principalele mele impresii din Thassos.

Așadar, dacă vă doriți o destinație aproape de țară, ieftină, unde să vă relaxați la plajă și nu vă deranjează aglomerația, Thassos este destinația ideala.

Autor: Catrinel Cercel

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

One Comment

  1. Am fost in Creta luna trecuta, dar vreau neaparat sa ajung si in Thassos prin septembrie. Merita mers in septembrie in Thassos sau e prea tarziu? Am mai fost in Kefalonia acum cativa ani, insula mea favorita, care este fff frumoasa si ingrijita. Sau ma rog, asa era prin 2012…

Lasă un răspuns