Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii din Paris: 7 lucruri pe care trebuie să le faci

Impresii din Paris: 7 lucruri pe care trebuie să le faci

Impresii din Paris – Paris este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Europa, din punctul meu de vedere mult peste orașe precum Londra, Viena sau Barcelona. Este un oraș al contrastelor, între nou și vechi (Defence vs. clădirile vechi din centru), dar și o diversitate de culturi, religii și etnii. De fiecare dată când ajung într-un oraș mare, mai ales dacă am mai fost în orașul respectiv, încerc să vad sau să fac lucruri care nu se regăsesc neapărat în topul ghidurile turistice, dar care cu siguranță merită.

Iată mai jos câteva impresii din Paris și care sunt principalele 7 lucruri pe care le-aș face eu dacă mâine aș vizita Parisul.

 

1. Parisul de la înălțime.

 

Pentru mine, urcarea pe Tour Eiffel este un must. Chiar dacă lumea zice că se stă mult la coadă, cu siguranță merită să iți aloci poate 2-3 ore pentru stat la coada + urcat până în vârf, însă senzația pe care o ai acolo sus este de neprețuit. Şi apropo, eu am urcat pe Tour Eiffel în luna decembrie, într-o zi de miercuri, pe la ora șapte seara și am stat la coadă doar 15 minute! Pentru a evita statul la coadă, cele mai bune perioade sunt dimineața devreme sau seara târziu și în timpul săptămânii. Urcarea pe Tour Eiffel este primul dintre cele 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Paris.

Impresii din Paris - Parisul la inaltime

Impresii din Paris – Parisul la inaltime

2. Fă o plimbare cu vaporaşul pe Sena.

 

O plimbare cu vaporașul este un lucru pe care fiecare turist ar trebui să îl facă la Paris, pentru a vedea principalele atracții ale orașului.

3. Plimbă-te prin parcurile și grădinile orașului.

 

Parisul este renumit pentru numeroasele grădini și parcuri superbe, care trebuie parcurse la pas. Principalele parcuri care merită văzute, fără îndoială, sunt Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg și Parc de Belleville.

Impresii din Paris - parcuri

Impresii din Paris – parcuri

4. Mănâncă clătite!

Celebrele clătite pariziene se găsesc aproape peste tot prin oraș. Însă eu recomand cartierul Latin, care oricum merită vizitat, asă că ar merge o mică pauză de o clătită.

Impresii din Paris - Creperie

Impresii din Paris – Creperie

5. Mănâncă un mic dejun franțuzesc.

Acesta constă în celebra baghetă, croissant-ul și cafeaua cu lapte (cafe au lait). Dimineața sunt deschise mai toate cafenelele din Paris, așa că e greu să ratezi micul dejun.

6. Vizitează cartierul Montmartre.

Montmartre este unul dintre locurile în care voi reveni de fiecare dată când voi fi la Paris. Cartierul Montmartre este zona pictorilor şi este cea mai boemă zonă din Paris, fiind sus pe deal, cu vedere directă către Bazilica Sacre Coeur. De asemenea, cartierul Montmartre este plin de restaurante și cafenele a căror arhitectură specifică începutului secolului 19 este păstrată aproape intactă, cu podele de lemn care trosnesc și cu un aer pitoresc.

Impresii din Paris - Montmartre

Impresii din Paris – Montmartre

7. Mergi cu metroul.

 

În Paris vei merge aproape inevitabil cu metroul, așa că nu rata ocazia de a fi atent la diversele forme de artă prezente în unele staţii, în special artă modernă. Marea majoritate a stațiilor de metrou din Paris sunt construite în stil Art Nouveau, care se află într-un contrast destul de mare cu mizeria din metrou și din stații, dar și cu vagoanele vechi și ponosite.

Impresii din Paris - mergi cu metroul

Impresii din Paris – mergi cu metroul

Impresii din Paris – Chiar dacă uneori este prea exagerat, Parisul are un farmec aparte, care te face mereu să revii.

* Sursă cover image: www.banrepcultural.org

**Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

2 Comments

  1. 0. viziteaza muzeele !

  2. Si sub nicio forma sa nu ratezi Musee D’Orsay!

Lasă un răspuns