Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii din Bergamo: top 5 lucruri pe care trebuie să le faci

Impresii din Bergamo: top 5 lucruri pe care trebuie să le faci

Bergamo este un oraș micuț din regiunea Lombardia din nordul Italiei, cu puțin peste 100.000 de locuitori. Dacă ai zburat la Milano, sunt șanse mari să fi aterizat la Bergamo, iar de aici să fi luat autobuzul sau trenul până în Milano. Eu unul așa am făcut prima data. M-am gândit că probabil nu ai ce să faci în Bergamo, așa că l-am ignorat complet și m-am dus direct în Milano. Mare greșeală! În acest articol îți voi spune câteva impresii din Bergamo și de ce merită vizitat acest oraș.

Luna trecută am găsit prețuri foarte bune la Bergamo și am zis să risc un city break de weekend. Mi-am spus că dacă nu e nimic interesant acolo, măcar pot să mănânc o pizza bună. Însă Bergamo este mai mult decât doar un aeroport! Am rămas total surprins de cât de frumos și curat este orașul, mai ales Città alta, partea veche a orașului. Chiar dacă Bergamo este un oraș destul de mic, aici poți face destule lucruri, iar într-un weekend îți garantez că nu te plictisești. Iată câteva impresii din Bergamo și de ce merită să petreci măcar un weekend în acest oraș.

Impresii din Bergamo: ce TREBUIE să faci dacă ajungi aici?

 

1. Vizitează Città Alta – orașul de sus

 

Bergamo este format din Città alta (orașul de sus) și  Città bassa (orașul de jos). Vei ajunge inevitabil în orașul de jos, deoarece acolo sunt aeroportul și gara, însă orașul de sus este locul unde cu siguranță vei petrece cel mai mult timp. În Città alta poți ajunge pe jos sau cu funicularul. Pe jos, nu faci mai mult de 30 de minute de la gară. Aici vei găsi vederi panoramice spectaculoase asupra orașului, străduțe medievale pietruite, înguste și fermecătoare, câteva biserici vechi și foarte bine conservate, pizzerii, cafenele și multe alte clădiri istorice. Întregul oraș de sus este înconjurat de ziduri de apărare construite de către venețieni în secolul al 16-lea.

Città Alta

2. Descoperă Piazza Vecchia

 

Primele impresii din Bergamo ți le vei face imediat ce ai ajuns în Piazza Vecchia. Aproape pe orice străduțe te vei plimba în Città alta, vei ajunge la aici. Practic, aproape toate străzile duc la Piazza Vecchia. Aceasta este centrul orașului de sus și este o piață medievală cu un farmec aparte. În aceasta zonă vei găsi Domul din Bergamo, Bazilica Santa Maria Maggiore, capela Colleoni și Battistero – o clădire octogonală, istorică, care datează din anul 1340. În Piazza Vecchia și în zona alăturată sunt multe restaurante, pizzerii și cafenele.

Piazza Vecchia

3. Vizitează Bazilica Santa Maria Maggiore

 

Construcția bisericii a început în anul 1137 și este una dintre clădirile simbol ale orașului Bergamo. Santa Maria Maggiore are o arhitectură foarte interesantă. În sensul că nu există o intrare principală în biserică, ci doar două intrări laterale. Biserica se află în inima orașului de sus, în Piazza Duomo, o piațetă micuță aflată lângă Piazza Vecchia.

Bazilica Santa Maria Maggiore

4. Mănâncă polenta e osei – o specialitate a regiunii

 

Polenta e osei este un desert delicios, specific zonei Bergamo. Aceasta este un mic tortuleț care conține mămăligă dulce și este acoperit cu marțipan galben. De cele mai multe ori este decorat cu ciocolată sau cu marțipan. În Città alta este plin de magazine artizanale care vând acest tip de desert.

Polenta e osei

 5. Mergi cu funicularul

 

În Bergamo sunt două funiculare. Primul a fost construit acum 120 de ani și conectează orașul de jos cu orașul de sus. Distanța parcursă este mică, de doar 240 de metri. Însă se urcă și dacă nu vrei să mergi pe jos, poți folosi funicularul pentru a ajunge rapid în orașul de sus. Al doilea funicular circulă pe o distanță mult mai mare, de 1.4 km. Acesta face legătura între Città alta și Castelo di San Vigilio, din nordul orașului. Prețul unui bilet este de 1.3 euro de persoană.

Citește și:

Cum ajungi de la Aeroportul din Bergamo în Milano?

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns