Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Impresii de la Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena

Impresii de la Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena

Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena este cel de-al unsprezecelea muzeu de acest gen. Acesta a fost inaugurat în Viena acum aproape patru ani, la data de 1 aprilie 2011. Astfel, a devenit cel mai apropriat muzeu de Ceara Madame Tussauds de România. Celelalte muzee de acest gen din Europa fiind la Londra, Amsterdam, Berlin și la Blackpool. Încă de când am auzit de inaugurarea muzeului mi-am propus ca următoarea dată când ajung la Viena să îl trec în topul listei cu lucrurile pe care trebuie să le vizitez. Și asta am și făcut!

După câteva momente tensionate simțite din cauza turbulențelor prinse la aterizare, am pășit pe tărâm austriac în luna martie 2015. Deși vremea nu a fost prea călduroasă și au căzut câțiva stropi de ploaie, am reușit să ne ținem de program, așa că în prima zi de călătorie am mers să vizitam Muzeul de Ceară Madame Tussauds. Am achiziționat de pe internet bilete combinate deoarece ne-a fost teamă să nu fie aglomerat la intrare. Biletul a costat 23,90 euro de persoană și conținea o intrare la muzeu și o intrare la Roata Mare.

Vedetele de la Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena

 

A fost interesant să facem poze cu câteva vedete foarte cunoscute din lumea filmului. M-am pozat cu Johnny Depp, Sandra Bullock, Angelina Jolie, Brad Pitt, Daniel Craig, George Clooney. Iar din lumea muzicii i-am găsit, printre alții, pe Michael Jackson, Beyonce și Freddi Mercury. Am primit „binecuvântarea” de la Papa Benedict al XVI-lea și am făcut câteva poze încoronată alături de Regina Elisabeth. La Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena se pot găsi și personalități originare din Austria. Este vorba de Mozart, Maria Theresia, Împăratul Franz Joseph și soția sa Elisabeta (Sisi), Gustav Klimt sau cântărețul Falco.

Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena

Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena

În Muzeul de Ceară, pe lângă vizionarea vedetelor, te poți distra cu diferitele joculețe pe care le ai la dispoziție: am încercat lovituri de la 11 metri, ne-am pus în practică talentele de toboșari în zona starurilor rock și am reușit să facem  poze cu binecunoscutul om de știință Albert Einstein, după care ne-am pus mintea la contribuție cu teste de IQ.

Ne-am distrat foarte mult cu joculețele și am făcut multe poze cu vedetele din diferite unghiuri încât nu ne-am dat seama cât de repede a trecut timpul. La finalul turului am fost întrebați dacă dorim să facem 2 poze semnificative cu muzeul, poze pe care le vezi afișate  pe ecran la ieșire. Deoarece ne-au plăcut cum au ieșit, am achiziționat 6 poze la prețul de 3 euro.

Muzeul de Ceară

Muzeul de Ceară

Muzeul de Ceară

Muzeul de Ceară

A fost o experiență frumoasă și le recomand celor care trec prin Viena să nu rateze această distracție la muzeu.

Unde se află Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena?

 

Muzeul de Ceară Madame Tussauds se află la intrarea în parcul de distracții Prater, pe partea stânga,vizavi de Roata Mare.

Adresă Muzeul de Ceară Madame Tussauds din Viena: Prater, Riesenradplatz 2.
Program: zilnic (mai puțin în ajunul Crăciunului), de la 10:00-18:00
Pret bilete: adult: 20.50 euro, copii sub 14 ani: 14.50 euro
Site oficial: www.madametussauds.com/wien

Guest writer: Alexandra Tache

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns