Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Igueste de San Andres şi o priveliște panoramică superbă!

Igueste de San Andres şi o priveliște panoramică superbă!

Din toate locurile pe care le-am vizitat de-a lungul timpului, cel mai mult mi-a plăcut în Insulele Canare. Şi recunosc, sunt un mare fan al acestor insule și voi reveni aici oricând cu plăcere. În anul 2014 am ajuns pentru prima dată în Insulele Canare, când am vizitat insula Fuerteventura. Apoi, în anul 2015 am ajuns în Tenerife. Iar în concediul din anul 2016 plănuiesc să ajung din nou în Fuerteventura, dar de data aceasta voi vizita și insula vecină, Lanzarote.

De fiecare dată când mă gândesc la Fuerteventura, primul lucru care îmi vine în mine este zona Grandes Playas de Corralejo. Este o zonă superbă de plaje și dune de nisip saharian din nordul insulei. Iar când mă gândesc la Tenerife, primul lucru care îmi vine în minte este Playa de Las Teresitas, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, dar și localitatea din apropiere, Igueste de San Andres. 

Dacă vei călători în Tenerife, cu siguranță vei ajunge și la Playa de las Teresitas (situată în nordul insulei, aproape de capitala Santa Cruz de Tenerife) și ar fi păcat să nu dai o fugă și până în micuțul sat din apropiere, Igueste de San Andres, care este una dintre cele mai vechi așezări de pe insulă. Igueste de San Andres a fost fondat încă din anul 1497 și una dintre cele mai nordice așezări din Tenerife. În această zonă se află și unul dintre cele mai bune locuri de pe insulă pentru pasionații de surf. Asta deoarece valurile sunt foarte mari în orice perioada a anului şi apa este perfectă pentru sport. Odată ce ai trecut de Playa de las Teresitas, vei urca pe un munte vulcanic de unde vei avea o priveliște panoramică asupra plajei Las Teresitas. Imaginea este absolut impresionantă!

Impresii din Igueste de San Andres

 

Continuând drumul TF-121 vei trece pe lângă câteva plaje mai micuțe. Apoi vei ajunge în localitatea Igueste de San Andres și va trebui să găsești un loc de parcare. De aici, vei continua drumul pe jos. Circulația mașinilor este foarte limitată, neexistând foarte multe străzi pe care se poate circula cu mașina. Satul este mic, cu o populație de doar 700 de oameni. Acesta poate fi vizitat fără probleme, la pas, în aproximativ 45 de minute – o oră. Având în vedere peisajul pitoresc și modul de viaţă rural al localnicilor, cred merita să îți dedici minim o oră plimbându-te prin acest mic sat și nu uita să ai camera foto încărcată și, evident, memorie pe card, deoarece vei face o groază de poze. Vei vedea fructe exotice prin curțile oamenilor sau pe marginea drumului, precum mango, papaya, bananieri sau cactuși.

Iglesia de San Andres, micuța biserică din centrul localității, a fost construită inițial între anii 1505 – 1510 și este punctul central al localității, fiind extrem de bine conservată și îngrijită.

Locul de pornire pentru trasee în munții Anaga

 

Dacă nu ţi se pare suficient doar să fii acolo, să vezi cum trăiesc localnicii și să simți aerul de munte combinat cu briza oceanului, trebuie să ştii că Igueste de San Andres este și locul de plecare pentru a urca pe munții Anaga, aflați în nordul insulei Tenerife. De aici poți începe tot felul de trasee prin munți. De asemenea, satul are și o plajă proprie, Playa de las Gaviotas, însă nu este neapărat recomandată turiștilor şi este mai greu de ajuns la ea deoarece coborârea spre plajă este extrem de abruptă.

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

** Fotografiile sunt făcute în octombrie 2015

Lasă un răspuns