Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Halmstad – Cum să ajungi la Marea Nordului

Halmstad – Cum să ajungi la Marea Nordului

Halmstad este un mic orășel din Suedia, cu o populație de aproximativ 60.000 de locuitori. Însă este și un port la Marea Nordului. Pentru a ajunge din România în Halmstad, cea mai simplă şi ieftină variantă este cu Wizz Air pe ruta București-Malmö. Iar de aici poți lua trenul până în Halmstad sau poți închiria o mașină. Prețul unui bilet de tren one way costă 19 euro de persoană. Iar călătoria durează o oră şi 24 de minute. Dacă dorești să închiriezi mașină, o poți face din Gara Centrală din Malmö sau direct din aeroport, unde au sediul mai multe companii.

De asemenea, Halmastad este şi un centru universitar, deşi ca populaţie este abia al 20-lea oraş din Suedia. Universitatea din Halmstad este recunoscută pentru calitatea facultăţilor, dar şi pentru programele de masterat.

Halmstad – Cum să ajungi la Marea Nordului?

 

Pe site-ul Wizz Air poți găsi oferte de zbor chiar și la prețul de 188 de lei dus-întors, cu Wizz Exclusive Club:

Malmo Wizz Air

Aflată la 10 km de centrul orașului Halmstand, plaja (ștrandul) Tylosand este una dintre cele mai cunoscute plaje din Suedia şi principalul obiectiv turistic din zonă. Localnicii o consideră un fel de St. Tropez, însă eu am vizitat toată Coasta de Azur, inclusiv St. Tropez şi pot să spun cu siguranță ca cele două nu se pot compara. În sensul că plaja din Tylosand este mult mai frumoasă, sălbatică și copleșitoare. Dacă vei vizita această zonă a Suediei, nu trebuie să ratezi o plimbare până la plaja Tylosand.

Cea mai bună perioadă de vizitare a zonei este vara, în lunile iunie şi iulie. În această perioadă temperaturile sunt tocmai bune, apa mării este caldă, iar zilele sunt lungi. Eu am fost aici în luna iunie şi se întuneca pe la ora 23 și se lumina în jurul orei 3 dimineața.

Halmstad

Tylosand

Tylosand

* Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

Lasă un răspuns