Pages Navigation Menu

Fabricăm cele mai frumoase idei de călătorii!

Grevă Lufthansa: Piloții sunt în grevă pentru a 4-a zi consecutivă

Grevă Lufthansa: Piloții sunt în grevă pentru a 4-a zi consecutivă

Grevă Lufthansa: conform agenției de presă Reuters, la compania aeriană germană Lufthansa continuă greva declanșată miercuri de către piloți și probabil aceasta va fi prelungită și în zilele următoare. Piloții au declanșat aceasta grevă deoarece aceștia nu sunt de acord cu beneficiile pe care aceștia le primesc pentru pensionarea anticipată, dar și din cauza disputelor privind planurile companiei de suplimentare a curselor low cost. Greva piloților a afectat și zboruri din România, pe rutele București – München și București – Frankfurt.

Grevă Lufthansa: Piloții sunt în grevă pentru a 4-a zi consecutivă.

 

Grevă Lufthansa – Compania a anulat 74 dintre cele 160 de conexiuni transcontinentale programate pentru sâmbătă, 21 martie 2015. Această decizie va afecta aproximativ 20 de mii de pasageri, conform informațiilor furnizate de Reuters. Din cauza concurenței de pe piață, venită în special de la companiile low cost precum Ryanair sau easyJet, Lufthansa dorește să reducă cheltuielile și să crească numărul de curse low cost. Declanșarea grevei piloților a provocat companiei pierderi de 200 de milioane de euro.

Lufthansa, compania națională a Germaniei fondată în anul 1926, este cea mai mare companie aeriană din Europa. Asta atât ca număr de pasageri transportați, cât și ca dimensiune a flotei. Potrivit site-ului airfleets.net, Lufthansa deține o flotă impresionantă, formată din 290 de aeronave. Dintre care 12 aeronave sunt de tipul Airbus A380, care este in prezent cea mai mare aeronava de pasageri aflată în producție de serie. De asemenea, Airbus A380 este și prima aeronavă de mare capacitate care are două punți complete pentru pasageri.

* Sursa foto: Wikipedia

** Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de facebook: Fabrica de călătorii – facebook.com/FabricaDeCalatorii

 

Lasă un răspuns